Már három halottat, és több mint száz sérültet említenek a csütörtöki New Jersey állambeli vonatbaleset áldozatai közt.

Már három halottat, és több mint száz sérültet említenek a csütörtöki New Jersey állambeli vonatbaleset áldozatai közt.

A helyi idő szerint fél 9-kor, a reggeli csúcsforgalomban egy Manhattanből érkező vonat teljes sebességgel, lassítás nélkül belerohant a hobokeni vasútállomás épületébe. Különböző hírforrások eltérő információkat közöltek a halálos áldozatok számáról, egyes televíziós csatornák egy, míg a Fox News televízió helyi csatornája három halottat említett. A vonaton hozzávetőleg 250 utas tartózkodott.

A tűzoltók és a mentők nagy erőkkel vonultak ki, több mint húsz mentőautó segít az áldozatok ellátásában, illetve kórházba szállításában.

A vasútállomás körüli utcákat a rendőrség lezárta, a vasúti forgalmat felfüggesztették, New Yorkba vízi járművekkel szállítják át az utasokat. A vasútállomás tetőszerkezete részben beomlott, és ráesett az első két vasúti szerelvényre. Az Országos Közlekedésbiztonsági HivaHalálos áldozatai is vannak a New Jersey-i vonatbalesetnektal munkatársa szerint az első feltételezések alapján véletlen baleset és nem esetleges terrorcselekmény történt.

Egyelőre nem tudni, hogy a vonat miért nem lassított az állomáshoz közeledve. Néhány utas arról számolt be az újságíróknak hogy a vonat a szokottnál gyorsabban haladt.

Ugyanezen a vasútállomáson 1985-ben történt hasonló baleset, amelynek harminc sérültje volt.

hírdetés
hírdetés