Több millió euró értékű ékszert rabolt el szerda este öt fegyveres a párizsi Ritz luxusszállóból, miután fejszével betörték a hotel kirakatait – közölték rendőrségi források. Az öt elkövetőből hármat már elfogtak.
Az öt férfi este fél 7-kor lépett akcióba a belvárosi Vendome téren álló luxushotelnél, amelyet számos ékszerbolt vesz körül.
A környékbeli neves ékszerboltok a Ritz kirakataiban állítják ki az ékszereiket. A rablók pedig nem ijedtek meg sem a lebukás veszélyétől, sem az esetleges erős biztonságtól. – hangsúlyozta a rendőrség.

Rendőrségi források szerint a támadók fejszével betörték a szálló kirakatait, majd onnan kiemelték az ékszereket teljesen egyszerűen.
Egyenesen a hátsó ajtótól futott előre, közvetlenül az apám előtt elhaladva. A kezében fejsze volt – számolt be a CNN-nek az egyik elkövetőről egy szemtanú, aki épp a szüleivel iszogatott a hotel bárjában a történtekkor. A pincér azonnal becsukta az ajtót, kulcsra zárta, majd mindenkit a bár hátsó konyhájához terelt.

A szemtanú szerint kívülről kiáltozásokat és legalább tíz lövést lehetett hallani.
A BFM hírtelevízió értesülése szerint a három őrizetbe vett férfi párizsi lakos, a másik két tettest még keresi a rendőrség.

hírdetés
hírdetés