A 28 éves Ahmad Khan Rahami letartóztatása során tűzpárbaj alakult ki, a gyanúsított mellett két rendőr is megsebesült, mindhármukat kórházba szállították.

A 28 éves Ahmad Khan Rahami letartóztatása során tűzpárbaj alakult ki, a gyanúsított mellett két rendőr is megsebesült, mindhármukat kórházba szállították.

Lövöldözés után őrizetbe vették a hétvégén New Yorkban és a szomszédos New Jersey szövetségi államban elkövetett robbantások gyanúsítottját hétfőn – közölte a New Jersey állambeli Elizabeth város polgármestere.

Az AP amerikai hírügynökség jelentése szerint a férfi egy New Jersey-i bár kapualjában aludt, amikor a rendőrök rátaláltak. Linden polgármestere, Derek Armstead elmondta, hogy a bár tulajdonosa jelentette, hogy egy férfi az étterme kapualjában alszik. A helyszínre érkező rendőrök azonosították a férfit, aki ellen néhány órával korábban adták ki a körözést.

A lövöldözésben két rendőr megsebesült, az egyik a karján, a másikat a golyóálló mellényénél találta el a golyó. Rahami szintén megsebesült, a mentők kórházba szállították.

Szombat este Manhattan előkelő Chelsea negyedében pokolgép robbant, 29 ember sebesült meg, a 28 éves férfit gyanúsítják azzal is, hogy köze volt a korábban a New Jersey állambeli Seaside Parkban történt robbanáshoz. Ez utóbbi helyszínen egy jótékonysági futóverseny előtt robbant fel egy csőbomba, az eseményt lemondták, a robbanásban senki sem sérült meg. A helyszínen három további fel nem robbant pokolgépet találtak.

Több elkövető, nemzetközi szálak

A nyomozók szerint többen is érintettek a New York-i és a New Jersey-i robbantásokban – mondták nevük elhallgatását kérő amerikai vezetők a Reuters brit hírügynökségnek. A hatóságok szerint a robbantások egyre inkább nemzetközi közreműködéssel végrehajtott terrorcselekménynek tűnnek.

hírdetés
hírdetés