A legújabb ausztrál házassági törvény, amely lehetővé teszi az azonos nemű párok törvényes házasságát, január 9-én lépett hatályba.

Egy Melbourne-i pár pedig gyorsan ki is használta az új törvény adta lehetőséget és egybekeltek. Teegen Daly és Mahatia Minniecon január 9-én, éjfélkor tartotta rendhagyó esküvőjét, így az első, azonos nemű párok közé tartoztak, akik legálisan kimondhatták a boldogító igent. A házaspár egyébként már 2016-ban is tartott egy nem hivatalos ceremóniát, idén azonban törvényesen is megpecsételhették kapcsolatukat egy csodálatos és meglehetősen egyedi szertartás keretein belül.

A buli egyébként egy rendhagyó koktélpartival kezdődött január 8-án, este 9-kor egy Ferdyduke nevű bárban. Az eseményre mindössze 40 ember volt hivatalosa, de a duó a nyilvánosság számára is lehetővé tette, hogy bárki eljöjjön, aki szeretett volna velük együtt ünnepelni. Ez ugyanis nem csak róluk, az egész közösségről szól. Ez egy óriási pillanat az emberiség, de legalábbis az ausztrálok közösségének életében, amely egy fantasztikus alkalmat ad a közös ünneplésre. Christian Marc fényképész pedig meg is örökített számunkra néhány momentumot, amelyek egyfajta mérföldkőül szolgálnak, reményt adnak a közösségnek, hogy nincsenek lehetetlenek. Mindenkinek jár az egyenlő bánásmód.

Az azonos neműek házasságát Ausztráliában 2017 december 7-én engedélyezték, miután az emberek 61,6 százaléka szavazott az ausztrál házassági törvényről egy postai felmérésben.

hírdetés
hírdetés