Sok a baj a magánbörtönökkel. Az amerikai szövetségi igazságügyi minisztérium büntetés-végrehajtással foglalkozó részlege így bejelentette, hogy nem vesz többé igénybe magánbörtönöket. Fokoztosan megszüntetik ezen intézményeket a jövőben.

A sokakat meglepő döntés azt követően született meg, hogy a minisztérium vizsgálata alapján készült jelentés arra a megállapításra jutott, hogy a magánbörtönökben veszélyesebb a helyzet, mint az állami büntetés-végrehajtási intézményekben.

Ez a veszélyes helyzet elharapódzó erőszakot, kiterjedt kábítószer-kereskedelmet és prostitúciót is jelent. A magánbörtönök tulajdonosai ugyanis nem fordítanak megfelelő figyelmet, pontosabban pénzt a börtönök rendjének és biztonságának garantálásra.

Az Egyesült Államokban az elmúlt évtizedben jelentek meg a magánbörtönök, többnyire ingatlanfejlesztésekkel foglalkozó vállalatok kezdtek foglalkozni ezzel. Két nagy cég uralja a magánbörtönpiacot, s mellettük csak néhány kisebb van.

A washingtoni igazságügyi minisztérium döntése azonban nem azonnali hatályú: a meglévő, több évre is érvényes szerződéseket nem purchase Strattera mondják fel, hanem ahogy lejárnak, nem hosszabbítják meg őket. Az igazságügyi tárca ugyanakkor jelezte, hogy a későbbiekben néhány kisebb börtönnel átmeneti időre szóló – tehát nem hosszú távú – szerződést még köthetnek.

Post expires at 6:12de. on péntek november 10th, 2000

hírdetés
hírdetés