A cseh államfőt ijesztette meg egy fiatal ukrán női aktivista, amikor pénteken délután Prágában le akarta adni voksát az elnökválasztáson  Zeman. Milos Zeman testőrsége azonnal semlegesítette a támadót, leteperték és nem kímélték. Az elnököt pedig kimenekítették a szavazóhelyiségből – jelentette a közszolgálati cseh hírtelevízió.
A televíziós felvétel szerint az ismeretlen nő, az ukrán Femen mozgalom aktivistája, a választási helyiség egyik oldalán az újságírók között volt. Amikor az államfő felesége kíséretében belépett a választási helyiségbe, a fiatal nő levetette az ingét, és kiabálva Zemanra akarta vetni magát. A testőrök ezt megakadályozták, és az aktivistát a földre teperték.

A hölgy mezítelen felsőtestére “Zeman, Putin’s slut” – Zeman Putyin szajhája – szavak voltak festve. Az aktivista ezt a jelmondatot kiabálta akkor is, amikor Zemanra akart támadni.

A cseh államfőnek nem történt semmi baja. Később feleségével együtt visszatért a terembe, és mindketten leadták szavazatukat. Zeman újságírók előtt azt mondta, hogy a támadás által “megtisztelve érzi magát”, hiszen a Femen-aktivisták már a pápát is megpróbálták megtámadni. “Úgy vélem, jó társaságba kerültem” – jegyezte meg az elnök.

A cseh hírügynökség szerint a Femen a weboldalán megerősítette, hogy a támadó hölgy a mozgalom aktivistája. Állítólag ezzel akarták a közvélemény tudomására hozni, hogy a cseh államfő az orosz elnök, Vlagyimir Putyin embere. A Femen szerint a csehek hibát követnek el, ha az “örökösen részeg Zemanra” szavaznak, s ezzel lényegében “annak futtatóját”, Putyint is támogatják.

A Femen szerint Zeman “a kremli bordélyház legszebb képviselője”, s olyan emberekkel állhat egy sorban, mint Silvio Berliusconi volt olasz kormányfő vagy Donald Tusk amerikai elnök. Az őrizetbe vett támadó hölgyet a cseh rendőrség is ukrán állampolgárnak minősítette.

hírdetés
hírdetés