A pánikot az okozta, hogy két burkiniben fürdőző nőhöz férjeik különös felszereléssel csatlakoztak: fekete sporttáskájukból horgászatra alkalmas szigonypuskákat vettek elő. 

A két férfi a szigonypuskákkal a tenger felé indult, amikor többen is úgy döntöttek, hogy összepakolnak és elhagyják a strandot, sokan gyermekeikkel a karjukban siettek el a helyszínről. Szemtanúk szerint eluralkodott a pánik a fürdőzők között, és tapintható volt a feszültség – írta a Slobodna Dalmacija című horvát napilap.

Az eset vasárnap késő délután történt, egy szállodalánc strandfürdőjén. Az eseményről a hotel személyzetét is értesítették a vendégek, akik közölték az arab származású turistákkal, hogy Horvátországban május 1-jétől október 1-ig tilos a halászat a rendezett strandok Buy Fluoxetine és a kikötők közelében.

A férfiak ezután kijöttek a vízből, törölközőbe csomagolták puskáikat, majd visszamentek a szállodába.

A lap úgy véli, hogy a Horvátországot is érintő migránsválságnak és a terrortámadásoknak Európában hatása van a horvát állampolgárokra is.

Az újság arról is ír, hogy a burkini nagy vitát váltott ki Franciaországban, ahol be akarták tiltani a teljes testet elfedő fürdőruha viselését a nyilvános helyeken.

Az intézkedést a franciák azzal magyarázzák, hogy a burkini az egyre szaporodó terrorista támadások miatt az emberekben kényelmetlen érzést kelt, amely a muszlimokhoz köthető – teszi hozzá a lap.

A burkini tilalmat pár napja a legfőbb francia közigazgatási bíróság alkotmányellenesnek minősítette, ettől függetlenül tizenöt francia településen még mindig nem engedélyezik a burkiniben való fürdőzést.

Post expires at 6:08de. on péntek november 10th, 2000

hírdetés
hírdetés