Bejött. Nicolas Sarkozy hőssé akar válni. Ezt bizonyítja az is, hogy miután hajnalban hivatalosan is eljárást indítottak a volt francia államfő ellen korrupció, befolyással üzérkedés és nyomozási titok megsértése miatt, a politikus próbálta megvédeni magát.  Sarkozy szerint politikai ellenfelei állnak a mostani büntetőeljárása mögött, amihez az igazságszolgáltatás sajnos asszisztál.

Niciolas Sarkozyt korrupció, befolyással üzérkedés és nyomozási titok megsértése miatt vették őrizetbe. A volt francia államfő a TF1 és az Europe1 csatornáknak adott interjút. Ezekben Sarkozy kifejti, szerinte az igazságszolgáltatás politikai célokra történő felhasználása zajlik.

 

“Minden azért történik, hogy olyan képet mutassanak rólam, ami nem felel meg a valóságnak” – mondta Sarkozy, aki hozzátette, a franciáknak maguknak kell megítélnie őt.

“Soha nem követtem el semmi olyat, ami ellentétes lett volna a köztársaság elveivel, vagy a jogállammal” – jelentette ki Sarkozy, aki azt mondta, a keddi nap meggyőzte őt arról, hogy ki kell állnia és magyarázatot kell adnia. “Mélységesen meg vagyok döbbenve” – mondta a politikus.

hírdetés
hírdetés