Újabb négy gyereket mentettek ki a búvárok. Még négy gyerek és az edzőjük van hátra, akiket feltehetőleg holnap hoznak a felszínre a mentőegység tagjai. A kimentett gyerek egyelőre senkivel nem találkozhatnak.

 

 

A CNN azt írja a mentésben részt vevő szemtanúra hivatkozva, hogy magyar idő szerint délután fél három körül véget ért hétfőre a mentőakció.

 

A Bangkok Post alapján minden a tervezettnek megfelelően haladt, a vasárnapihoz hasonlóan hétfőn is négy gyerek kimentését tervezték, utána megint szünetet kell tartani, hogy pótolják az elhasznált levegőpalackokat, és a búvárok is pihenhessenek a megterhelő mentés után.

 

A CNN-nek egy thai tisztviselő azt mondta, hogy nagyrészt ugyanazok a búvárok mentek le a következő csoport gyerekért, akik vasárnap már kihoztak négy fiatalt.

 

A mentést vezető Narongsak Osottanakorn kormányzó elmondta, hogy hétfőn is a vártnál előbb le tudtak menni a búvárok. Osatanakorn szerint a körülmények hasonlóan jók voltak, mint vasárnap. Az esőzés nem befolyásolt semmit , eddig.

Vasárnap ellentmondó információk voltak arról, hogy a leginkább legyengült gyerekeket vették-e előre, de hétfőn azt mondták, hogy azok következtek, akik leginkább készen álltak.

 

A hatóságok egyelőre még nem árulták el, hogy kik szabadultak már ki, sem azt, hogy mikor találkozhatnak a családtagjaikkal. Lehet, hogy első körben egy üvegajtón keresztül láthatják majd egymást, a fizikai kontaktust el akarják kerülni, amíg meg nem jön az összes teszt eredménye.

 

Úgy volt, hogy hétfőn este a thai miniszterelnök is felkeresi a barlangnál felállított tábort, de egyelőre a kórháznál van, hogy ne zavarja a még tartó mentést.

 

hírdetés
hírdetés