Trumpéknak nagyon nem megy, ami kötelező. Míg az adót nem fizette az új elnök sokáig, nagyapjáról kiderült, nem vonult be katonának. A nagyapának a bajorok nem kegyelmeztek, kitiltották szülőhazájából.

Trumpéknak nagyon nem megy, ami kötelező. Míg az adót nem fizette az új elnök sokáig, nagyapjáról kiderült, nem vonult be katonának. A nagyapának a bajorok nem kegyelmeztek, kitiltották szülőhazájából.

Szülőhazájából, Németországból tiltották ki 1905-ben Friedrich Trumpot – írja a Bild.

A Rajna-vidék-Pflaz tartományi Speyer levéltárában őrzött, 1905. február 27-i keltezésű dokumentum szerint a dürkheimi járási közigazgatási hivatal utasítja Kallstadt település polgármesteri hivatalát: szólítsa fel Friedrich Trump amerikai állampolgárt, hogy “legkésőbb folyó év május 1-ig távozzék a Bajor Királyság területéről, különben kiutasítással kell számolnia”.

A megválasztott amerikai elnök nagyapját azért tiltották ki, mert 1885-ben, még a sorkatonai szolgálat letöltése előtt kivándorolt Amerikába, és nem jelentkezett ki szabályosan lakóhelyéről – mondta Roland Paul, a pfalzi történeti és néprajzi intézet nyugalmazott igazgatója. Az 1869-ben Kallstadtban született Friedrich Trump aranyásóként utazott Amerikába. Felépített egy vendéglőket üzemeltető vállalkozást és állítólag bordélyháza is volt.
Gazdag emberként tért vissza szülőföldjére, és 1901-ben beleszeretett a 11 évvel fiatalabb Elisabethbe. Egy évvel később feleségül vett és elvitte magával Amerikába. Az ifjú feleség azonban hazavágyott és visszaköltözött Kallstadtba, Friedrich Trump követte és újra fel akarta venni a német állampolgárságot.

Ám a hároméves katonai szolgálat elmulasztása súlyos vétségnek számított. Ezt nemcsak a kérelmét utasították el, hanem ki is tiltották az országból. Friedrich Trump minden követ megmozgatott, hogy tartózkodási engedély szerezzen, még Lipót bajor királyi hercegnek is levelet írt. A “szeretett, nagyra becsült, bölcs és igazságos” uralkodó is elutasította kérését.

Friedrich Trump 1905. július 1-jén hagyta el az országot, a Hapag hajózási társaság Pennsylvania nevű óceánjáró gőzhajójának fedélzetén, amely a hamburgi kikötőből indult el New York felé. Vele volt terhes felesége. 3 hónap múlva Queensben, New Yorkban megszületett Fred Trump, a megválasztott elnök édesapja.

hírdetés
hírdetés