Rengeteg holland, amerikai, francia , német, brit volt a lelőtt maláj gépen. A helyzet így keményen élesedik Ukrajnában. Most sem ukrán katonának, sem oroszbarát lázadónak nem lesz jó lenni. Mindenképpen kemény válasz várható napokon belül az utasszállítógép lelövése miatt.

Esélyt sem adva lőtték le a malajziai utasszállító repülőgépet Kelet-Ukrajnában 10 kilométeres magasságban – jelentette az Interfax hírügynökség szerint légügyi forrásokra hivatkozva. Az érintett területet az orosz barát ukrán szakadárok felügyelik.

Az ukrán belügyminisztérium tanácsadója azt közölte, hogy a repülőgépet egy Buk föld-levegő légvédelmi rakétával lőtték le. Kijev is megerősítette, hogy meghalt a 280 utas és a 15 fős személyzet. Kijev elhatárolódik a balesettől, mondván a területet épp az orosz barát szakadár erők felügyelik. Állítólag a gép roncsai 15 kilométeres területen szórodtak szét, azaz robbanás miatt zuhant le. A Malaysian gépe Kuala Lumpurba tartott amikor bekövetkezett a katasztrófa.
A Malaysia Airlines európai vezetője, Huib Gorter sajtóértekezleten ismertette, hogy milyen nemzetiségű utasok voltak a gép fedélzetén.
Eszerint a gépen 154 holland, 27 ausztrál, 23 malajzia, 11 indonéz, hat brit, négy német, négy belga, három fülöp-szigeteki, és egy kanadai utazott. A francia külügyminiszter azt mondta, négy francia is volt a gépen. További 47 ember állampolgárságát még nem állapították meg. Közöttük a Daily Mail szerint még 23 amerikai áldozat lehet, és a lap a brit áldozatokat is 5 és 10 közé teszi.

hírdetés
hírdetés