Németországban tömegessé váltak a bohócjelmezes támadások: október eleje óta 370 bejelentés érkezett horrorbohócos zaklatásról. Voltak olyan esetek, mikor a maszkos alakok késsel,baltával, baseballütővel vagy láncfűrésszel ijesztgették az embereket. A belügyminiszter megelégelte a helyzetet és bejelentette, hogy hatóságilag fognak fellépni az álarcos rémisztgetők ellen.

Thomas de Maizire, német szövetségi belügyminiszter hangsúlyozta, hogy a horrorbohócok zaklatásai bűncselekménynek minősülhetnek, és semmi közük a közelgő Halloween-ünnep (október 31.) “ártatlan szokásaihoz”.

Az Egyesült Államokból eredeztetett horrorbohóc jelenség az utóbbi hetekben terjedt el Németországban. A rémületet keltő “gonosz bohóc”-álarcot viselő ismeretlenek közterületen rontanak rá emberekre, gyakran késsel, baltával, baseballütővel vagy láncfűrésszel felfegyverkezve ijesztgetik őket.

A szövetségi belügyminiszter a Freie Presse című lap hírportálján ismertetett nyilatkozatában felszólította a lassan szinte tömegessé váló zaklatások áldozatait, hogy tegyenek feljelentést. A rendőrség így azonnal nyomozást indíthat, és a bíróságok remélhetőleg gyorsan ítéletet hoznak – arthritis treatment mondta Thomas de Maiziere, kiemelve, hogy az erélyes fellépésre azért is szükség van, hogy ne kövessék még többen a horrorbohócok példáját.

A horrorbohócok durván visszaélnek a bohócok művészetével, amelynek lényege a közönség megnevettetése. Annak pedig “már a fele sem tréfa”, ha láncfűrésszel vagy késsel ijesztgetnek embereket, és az a leginkább visszataszító, amikor a halálra rémített emberekről videofelvételt készítenek és felrakják az internetre – mondta a német belügyminiszter.

A rendőrséghez országszerte legkevesebb 370 bejelentés érkezett horrorbohóc-támadásról október eleje óta. Az esetek többsége – mintegy 200 támadás – Észak-Rajna–Vesztfália tartományban történt. Több esetben sérülés is történt, például Berlinben a napokban egy áldozat késsel megszúrta bohócjelmezes támadóját, aki súlyos állapotban kórházba került.

Több áruházlánc kivonta a forgalomból a gonoszbohóc-álarcokat.

Post expires at 5:38de. on péntek november 10th, 2000

hírdetés
hírdetés