Rita Orának eredetileg tavaly a Szigeten kellett volna fellépnie, de azt végül lemondta és a koncertet idén a Balaton Soundon pótolta be. Jól sikerült.
A koncert bebizonyította, láthatólag nem csak az EDM veretésre van igénye a Sound közönség egyre nagyobb részének, mert egy pop előadó is simán bevonzza az embereket. Persze ebben az is közrejátszhat, hogy Rita Ora, a Magyarországon szintén többször megfordult Ellie Gouldinghoz hasonlóan, többször működött közre DJ/producerek dalaiban énekesként. Előadta az Avicii-vel közös Lonely Togethert is, közben pedig hatalmas felirattal írták ki mögötte, hogy Avicii 1989 – 2018. Ennél többet viszont nem mondott a néhány hónapja elthunyt DJ-ről,  vagy a kapcsolatukról. Sokaknak ez volt a koncert egyik legemlékezetesebb pillanata, amit látszólag mindenki levideózott a telefonjával.

 

Tavaly kezdődött az a folyamat, hogy a Soundon is egyre több olyan cirkuszba vagy Tomorrowlandra, vagy épp a Szigetre is passzoló külsőség jelenik meg, mint az utcaszínház vagy a gólyalábasok. Könnyen előfordulhat, hogy a szigetes hasonlóság a jövőben a fellépők sorában is jobban érezhető lesz, mert ez a koncert profilját tekintve jobban illett volna a Szigetre vagy akár a Voltra, mégsem tűnt itt kakukktojásnak.

 

Lehet nem lesz belőle trend, de önmagában így is nagyszerű, hogy a szigetes bulit nem egy kötelezően lehozott haknival pótolta be Rita Ora, hanem egy tényleg jó hangulatú koncerttel. Működött a látvány, a mögé vetített vizuállal és a táncosokkal. A közönség nem pörgött az elejétől végéig maximális intenzitással, de az utolsó néhány számnál már rengetegen énekeltek és ilyen hozzállással, meg még néhány sikeresebb dallal könnyen összehozható egy kifogástalan koncert. Ízelítőnek ez nem volt rossz.

( Szerző:  BB )

 

hírdetés
hírdetés