Hegyi Barbara és kolléganői meztelen fotózást vállaltak, hogy segítsenek a rákbetegeken. Az ötletet a Naptárlányok című darab adta a színésznőknek.k

Hegyi Barbara és kolléganői meztelen fotózást vállaltak, hogy segítsenek a rákbetegeken. Az ötletet a Naptárlányok című darab adta a színésznőknek.k

 

A Magyar Színház több mint egy éve mutatta be Tim Firth: Naptárlányok című színdarabját Tallós Rita rendezésében. A darab valós történetet dolgoz fel, az ötven feletti nők által létrehozott naptár és alapítvány valóban létezik.

A kétezres évek elején ezek a kisvárosi angol nők tényleg meztelenül álltak modellt a nőegyleti naptárjuk elkészítéséhez, mert a környékükön működő és rossz anyagi helyzetben lévő rákkórháznak szerették volna összegyűjteni egy kényelmes kanapé árát. A naptár világsiker lett, a bevételből egy új kórházi szárny épült, és a nők történetéből hollywoodi film és világszerte játszott színdarab született.

Ezt a darabot mutatta be a Magyar Színház 2017. októberében. Ám a történet nem állt meg itt. A darabban szereplő színésznők elkészítették a naptár hasonmását, amelyet az előadások alatt a színház előcsarnokában működő emléktárgyboltban vásárolhatók meg. A bevételt pedig felajánlották a Semmelweis Egyetem Onkológiai Központjának. A naptárban és a színdarabban szereplő színésznők: Hegyi Barbara, Igó Éva, Tóth Enikő, Soltész Bözse, Udvarias Anna, Bede-Fazekas Anna, a fotókat Semsei Eszter készítette.

Az így befolyt 721 000 forintot, és azt az összeget, amit majd az év utolsó előadásán tesznek hozzá a nézők, december 29-én adja át a társulat és Zalán János igazgató Dr. Dank Magdolnának, az Onkológiai Központ igazgatójának.

 

hírdetés
hírdetés