Az elmúlt évek egyik legsikeresebb előadója, az amerikai Bruno Mars ad koncertet 2017. május 30-án a Papp László Budapest Sportarénában.

Az elmúlt évek egyik legsikeresebb előadója, az amerikai Bruno Mars ad koncertet 2017. május 30-án a Papp László Budapest Sportarénában.

A többszörös Grammy-díjas, több tízmilliós lemezeladásokkal rendelkező 31 éves énekes, Bruno Mars, újabb városokkal egészítette ki jövő évi turnéját. A 24K Magic World Tour című koncertsorozat 2017. március 28-án indul Antwerpenben. Júniusig Budapest mellett érinti többek között Londont, Párizst, Madridot, Zürichet, Koppenhágát és Berlint is.
A Bruno Mars-turné észak-amerikai része jövő júliusban indul Las Vegasban, majd 45 amerikai és kanadai város után egy négy estés fináléban végződik novemberben a Los Angeles-i Forumban.
A koncertsorozat az énekes 24K Magic című, a múlt héten megjelent új albumának megjelenését követi.

Előző Moonshine Jungle World Tourt, néven futó koncertsorozata óriási siker vot, amelyre több mint kétmillió belépőt adtak el világszerte.

Bruno 155 telt házas koncertet produkált. Közöttük volt 2013 novemberében a budapesti előadás is.
Bruno Mars (Peter Gene Hernandez) 2010-ben megjelent debütáló albumából, a Doo-Wops & Hooligansből hatmillió darab kelt el világszerte. A két évvel későbbi Unortodox Jukeboxból is kétmillió fogyott. Ahogy a The New York Times jellemezte Bruno Marsot, ő az egyik legsokoldalúbb és legjobb popelőadó, aki könnyed soulos hangja van, amit nagyszerűen tudja variálni akár több zenei stílusban is.
Az énekes több mint egymilliárdos nézettséget ért el a YouTube videomegosztón.

Grammyt kapott az év férfi előadója kategóriában, emellett a Billboard-díjat, a Brit Awardot, az American Music Awardot, az MTV Music Awardot is átvehette.
Bruno, dalszerző, producer, zenész családban született Honoluluban. Tehát a zene már a génjeibe van kódolva. Édesapja Brooklynból származó latin ütőhangszeres.

Bruno Mars a világ legfiatalabb Elvis-imitátora titulust is magának tudhatta, majd szerepelt a Nászút Las Vegasba című filmben, amelyben a fiatalkori Elvis Presleyt alakította.
A középiskola elvégzése után költözött Hawaiiról Los Angelesbe, ahol Philip Lawrence-szel és Ari Levine-nel megalapította dalszerző-producer csapatát, a Smeezingtonst. A trió olyan előadóknak írt slágereket, mint Travie McCoy, Adam Levine, Flo-Rida vagy a Sugababes.

(Bánrévi Lili)

 

hírdetés
hírdetés