Egy Star Wars-Történet, Ami Nem Robbantott Bankot – esélyesen így vonul majd be a történelembe a Han Solo-film.

 

Egész nagy zavar van az Erőben, éspedig olyan, amilyen nem gyakran esik meg: érkezett a mozikba egy Star Wars-film, és az emberek nem rohantak eszüket vesztve csillió dollárokat költeni, hogy láthassák. Azért persze éhen pusztulni senki nem fog a produkció környékén, de ez aligha az a bevétel, amit a Lucasfilmnél kerestek, a Solo: Egy Star Wars-történet című Han Solo-eredettörténet ugyanis nemhogy nem döntött bevételi rekordot, de jelenleg alig 83 millió dollárnál jár a hazai (USA+Kanada) jegypénztáraknál. Pedig a filmnek volt némi könnyítése: az Államokban épp négy napos hosszú hétvége van a Memorial Day alkalmából, amiből ugyan még hátra van a mai nap, de azt már most látni lehet, hogy a 100 ezer dollárt is alig fogja összeszedni a négy nap végére. Ami azt jelenti, hogy a Han Solo-film alulmúlta a sokat emlegetett Star Wars-előzményfilmeket is.

Pedig a múlt héten még 150 millióra becsülték a film négynapos bevételeit. Ehhez képest a film nemcsak otthon, de világszerte alulteljesített, 65 millió dollár körül termelve úgy, hogy ebben már az óriási kínai piac jegyeladásai is benne vannak.

Persze kicsit jobb eredményben reménykedtünk. A filmmel kapcsolatos visszajelzések bátorítóak. – nyilatkozta Dave Hollis, a Disney terjesztési vezetője meglehetősen diplomatikusan. Igaza is van: a filmet általában egész jól fogadta a közönség, ám sem a szakmai, sem a nézi visszajelzések nem voltak olyan kirobbanóan lelkesek, hogy az a kihagyhatatlan darabok közé emelje a Solót.

hírdetés
hírdetés