Megkezdődött a standardtáncok formációs világbajnoksága vasárnap a pécsi Lauber Dezső Városi Sportcsarnokban. A sporttörténelmi eseményen kilenc ország tizenhárom legkiválóbb felnőttcsapata méri össze tánctudását.

Megkezdődött a standardtáncok formációs világbajnoksága vasárnap a pécsi Lauber Dezső Városi Sportcsarnokban. A sporttörténelmi eseményen kilenc ország tizenhárom legkiválóbb felnőttcsapata méri össze tánctudását.
A vb-t eredetileg Minszk rendezte volna meg, de a fehéroroszok visszaléptek, Magyarország pedig gyorsan pályázott és nyert. A sportág történetében így először rendezhet Magyarország a Nemzetközi Táncsport Szövetség (WDSF) által kiírt világbajnokságot.

A versenytánc vb-k legrangosabb eseményének számító megmérettetésen Csehország, Oroszország és Németország két-két csapata, valamint Fehéroroszország, Hollandia, Ausztria, Románia és Szlovákia együttesei mérik össze tánctudásukat a két magyar csapattal a Szilver TSE és a Szigo TSE.

Jó helyre érkezett a világbajnokság, hiszen Magyarország kulturális és sportnagyhatalom – fogalmazott a pécsi helyszínre utalva Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár a megnyitón mondott köszöntőjében.

A politikus a szigetvári Kapronczai Alapfokú Művészeti Iskola és az Adria Szigo KTSE szervezői munkáját és bátorságát is méltatta, majd örömének adott hangot, hogy a két magyar csapat a vasárnap délután megrendezett elődöntőből bejutott a középdöntőbe.

Kapronczai Balázs, a világverseny szervezőbizottságának elnöke korábban hatalmas kihívásnak értékelte a verseny lebonyolítását, mivel egy vb-t ideális esetben egy évig szerveznek.

Idén nekünk pár hét alatt kell megvalósítanunk mindezt – jelezte akkor.

Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) rektora köszöntőjében a felsőoktatási intézmény által is támogatott világversenyt kivételes eseménynek nevezve felidézte, hogy az utoljára ilyen rendezvény húsz évvel tartottak Magyarországon. Mint hangsúlyozta, a vb az alapításának jövőre 650. évfordulóját ünneplő PTE idei jubileumi felvezető évének programsorába is bekerült.

A szervezők írásos közlése szerint az átlagosan húszfős csapatok segítőikkel együtt mintegy négyszázan vesznek részt a rangos rendezvényen. A mintegy 23 millió forint összköltségvetésű világeseményre 1500-2000 nézőt várnak.

hírdetés
hírdetés