Elmaradt az ítélet kihírdetése a két vádlott sztár zsaru ügyében. Porkoláb Zsolt és Labanc Ferencet zsarolással és más súlyos bűnügyekkel vádolja az vádhatóság, amelyek a per végére összeomlottak.  A perbeszédek véget értek és eredetileg úgy volt , hogy május 2-án ítéletet hírdet Dr.Kalina bíró és tanácsa, de valami történt .

 

Mint ismeretes az ügyészség zsarolással és befolyással üzérkedéssel vádolja a két sztár ex-nyomozót, akik a BRFK oszlopos tagjai voltak hosszú éveken át, majd magánnyomozók lettek és újságírók.  Az ügy érdekessége, hogy valójában olyan ügyek miatt ülnek a vádlottak padján az ex- zsaruk, amelyek alapja mind-mind egy egy újságcikk,  és az ehhez köthető zsarolások. Az is elgondolkodtató, hogy nagyon úgy tűnik, hogy a vádlottak üzlettársának a terhelő vallomása és a vádirat szinte szóról szóra egyezik. Azonban a per végére egy kívül állónak úgy tűnik atomjaira hullott szét a vád.  

Ítélet hírdetés helyett folytatódott a Fővárosi Törvényszéken a két ex-sztár nyomozó büntetőpere, amelyben zsarolással, befolyással üzérkedéssel és még ki tudja hány bűnténnyel vádolják őket.

Dr.Kalina bíró jelezte, hogy amennyiben olyan dolgok merülnek fel, amelyek jelentősen befolyásolhatják az ítéletet, akkor nem fogja befejezni a pert. S úgy tűnik hangzottak el új és fontos adatok, tények. Így el is maradt at ítélethírdetés és így a nyári szünet elött június végén lesz csak lezárva az elsőfokú eljárás.

Labanc Ferenc régóta szúrja a szemét a hivatalos szerveknek főleg, hogy üzlettársa volt  Tasnádi Péternek is.  Porkoláb Zsolt ügyvéd, újságíró és magánnyomozó nem volt ennyire szem elött.

A legutóbbi tárgyaláson elhangzottak a perbeszédek és  vádlottak is szólhattak a monstre per után. Most mindenki várta már a verdiktet.

Porkoláb Zsolt ex-rendőr, ártatlannak tartja magát továbbra is és koncepciós eljárásról beszél.

Álláspontom szerint egy koncepciós eljárás folyt ellenünk, hiszen egy tisztességes és törvényes keretek között lefolytatott büntetőeljárásban , még a gyanúsítást is mellőzni kellett volna. Az alapeljárást eredményező feljelentés Cassidy Zsuzsanna által előadott tények, körülmények , mind-mind kétségesek nem beszélve arról, hogy általa, illetve a jogi képviselője által csatolt SMS üzenetek a bíróság előtt is kétségessé váltak, mint például az is, hogy Cassidy Zsuzsanna átadott részünkre 220.000,-angol fontot , melynek kivételét többszöri felhívásra sem tudta igazolni. Ebben, de a többi vádpontban is minden esetben a cselekményünk , ha lett volna büntetőjogi következménye, az megragadt a nem teljes befejezetlen kísérleti szakban. Álláspontom szerint egy tisztességes és törvényes ítélet alapján minden vádpontban csak a felmentés jöhet számításba. – nyilatkozta Porkoláb Zsolt, vádlott az Esti Újságnak.

A perben felsorakoztatott sértettek egyébként más bíróságok, illetve bírósági tanácsok előtt kiemelt jelentőségű, súlyos bűncselekmények terheltjei. Akárcsak az Electro World-ös , P. Csaba, aki egy bűnszervezet vezetőjeként egy milliárdos költségvetési csalás első rendű vádlottja.

 

Az ügyükben feljelentők, illetve tanuk vagyunk, tőlük elfogulatlan vallomás nem is volt várható. – tette hozzá Porkoláb.

 

Tény, hogy az eddig oly magabiztos vád képviselője mintha a perbeszédek óta elbizonytalanodott, hogy követtek-e el hivatali bűncselekményt a vádlott ex-zsaruk. Ezt támasztja alá az is, hogy ismételten, most már harmadszorra is bekérte a rendőrségtől annak a titkárnőnek a munkaköri leírását, aki a vád szerint segítette Porkolábékat, mert a hivatali bűncselekmény elkövetése már a per elején csúnyán romjaiba dőlt. A hölgy ugyanis nem rendőr.

Porkoláb szerint ártatlanságukat bizonyítja  az is, hogy ellenük az ügyészség lasszóval próbált meg terhelő tanukat keresni. Ilyen volt B.D.A.I. tanú is. A bírósági jegyzőkönyvből fekete-fehéren kiderül, hogy az egyik tanú  B.D.A.I nem is akart feljelentést tenni a két vádlott ellen, mert egy másik ügy miatt volt beidézve a Nyomozó Ügyészségre.

Pont édesapám felesége és az ügyvédjének volt egy üzérkedési pere és ezért voltam beidézve tanúként az ügyész úrhoz. Én voltam a Belgrád rakparton is és ott többször felmerült az, hogy a Nyomolvasó kft ( Labanc-Porkoláb  cége )  és akkor mondta az ügyész úr, hogy jaj ne is mondjam, mert ilyen vastag nagy aktájuk van a Zsolt ellen. Nem akarja maga is feljelenteni ? Akkor mondtam, hogy tulajdonképpen én is kifizettem 13 milliót nekik. Én teljesen más ügyben jártam ott, én nem is akartam, nekem eszem ágában sem volt, hogy feljelentsem. Én rosszat nem agyon mondhattam a Zsoltra.

2013.októner.29.-én voltam az ügyész úrnál, T. ügyész úrnál.  Teljesen más ügyben.  Másról beszéltem vele. Én másról nem beszéltem vele.  –mondta a bíróságon a hölgy tanú. ( részlet a jegyzőkönyvből )

Nos ez sem tett jót a vádnak.  Az is érdekessége a pernek, hogy a többi terhelő vallomást tevő tanú is mind ügyfelei voltak a két rendőrnek. Sokan pedig más büntetőeljárásban vádlottak s épp Porkolábék a tanúk azon ügyekben. Így a bosszú sem zárható ki ezen személyek részéről teljes mértékben. Ilyen például az egykoron szebb napokat látott Electro World ex vezére P.Csaba is, aki jelenleg súlyos költségvetési csalás miatt van bajban és lett vádlott bűnszervezet tagjaként.

A perben úgy tűnik főszerepet játszik V.Ferenc is, aki a vádlottak üzlettársa volt és egy rendőrségi ügyekkel foglalkozó oldalt is működtet. Egyrészt az ügyészség fő tanújának számít de ez annyira jól sikerült, hogy rettentően hasonló , szinte már már azonos a zsurnaliszta vallomása és a vádirat.

Nos ez túl tökéletesnek tűnik és fura is. Főleg annak tekintetében, hogy a vád szerint a két ex-zsaru a neten megjelent cikkekkel presszionálta és zsarolta ügyfeleit. A gond csak az, hogy ezen cikkeket nem a vádlottak írták, nem is tudtak róluk, s cikket írni sem tudnak, hanem feltehetőleg egy ismeretlen személy vagy ex üzlettársuk írta, de ő tanú a jelenlegi büntetőeljárásban. Ráadásul ezekről nem is tudtak állítja Porkoláb Zsolt és amikor ezen nem túl pozitív írások megjelentek már nem is voltak üzlettársai a netes újság főszerkesztőjének.

Mondta a társunk V.Ferenc, hogy ő felvette már a reklám összeg felét a Reneszánszos Balogtól, mi menjünk el a másik feléért. El is mentünk de ott fura dolog történt olyan érdekek, furák voltak amikor oda adták a reklámért járó fennmaradó összeget. Rá is kérdeztünk, és mondták, hogy ezt úgy érzik zsarolás. Na ez kiverte bennünk a biztosítékot és azonnal megszakítottunk minden kapcsolatot az újságíró ügyvezető igazgatónkkal, üzlettársunkkal -mondta Porkoláb Zsolt, az Esti Újságnak. .

De nem ez volt az egyetlen egy ilyen eset. Mint kiderült 10 millióért az Electro World botrányról is írtak volna olyan cikket, ami jól jöhetett volna a tulajdonosnak  P. Csaba, aki szintén sértett a mostani perben és szintén a vád tanúja.

Így van 10 milliót kértem azért, hogy ilyen cikket jelentessek, ami Polgár Csabát kedvezőbb színben tünteti fel – vallotta az egyik tárgyaláson a meghallgatott tanú újságíró V.Ferenc. ( részlet a tárgyalási jkv.-ből )

 

Az ügyészség korábban elrettentő ítéletet akart, kérdés most is ennyire határozottak. Az ex-zsarukat el akarják tiltatni a magánnyomozástól is. A két ex-zsaru meg van győződve nem csináltak törvénytelenséget és emelt fővel várják a bírói verdiktet.

hírdetés
hírdetés