Meghalt Horváth László, a soproni Petőfi Színház művésze. A színész mindössze 46 éves volt. Hosszú hónapok óta küzdött a rákkal.
2012-ben szerződött Sopronba, előtte a Forrás Színházzal járta az országot és a határon túli területeken is sokat játszott.

Színpadi jelenléte, karakterformáló ereje, a játékát körbevevő energiamező bizonyította, hogy nincs különbség főszerep és mellékszerep között, csak a színészen, annak hitelességén, személyiségén, őszinteségén múlik minden – írja nekrológjában a soproni színház.

Olyan szerepekben láthatták a nézők, mint például II. Vak Béla, s többek között ő formálta meg Carlo Goldoni Két úr szolgája című komédiájában a Dottore figuráját. Színpadra lépett a színház nagy musicaljeiben, mint a My Fair Lady, A dzsungel könyve, az Aida.

Mozifilmekben, tévéjátékokban is szerepelt. A Morcogi, A napfényben fürdő kastély, a Képtelen történet, A fekete bojtár, a Csonka délibáb és a Kojot című alkotásaiban is bizonyította tehetségét. Emlékezetes szerepeivel belopta magát a soproni nézők szívébe.

hírdetés
hírdetés