Nem elég modern irodának az art deco egyik legszebb amerikai alkotása, a Chrysler Building. Így a tulajdonosok minél elöbb szabadulnának tőle. 

Nem elég modern irodának az art deco egyik legszebb amerikai alkotása, a Chrysler Building. Így a tulajdonosok minél elöbb szabadulnának tőle. 

 

Szabadulnának a világ egykor legmagasabb épületétől a jelenleg tulajdonosok, azaz Abu-Dzabi kormánya és a New York-i ingatlanfejlesztő Tishman Speyer. Az 1930-ban átadott épület az art deco egyik kiemelkedő alkotása, olyan amerikai szupermozikban tűnt fel, mint a Pókember és a Függetlenség Napja de a szellemírtókban is látható..

Az elmúlt években nem ez volt az egyetlen világhírű manhattani épület, mely külföldi kezekbe került; a Waldorf Astoria például egy kínai biztosítótársaságé, mely az amerikai hotelpiacon rekordárnak számító csaknem 2 milliárd dollárért vette meg a szállodát.

Az eladók most abban bíznak, hogy találnak valakit, akit a Chrysler ikonjellege eléggé meghatja ahhoz, hogy kifizesse azt a summát, amit kérnek érte. Az abu-dzabi kormány 800 millió dollárt fizetett a 90 százalékos tulajdonrészért 2008-ban, szakértők szerint most nagyon nehéz lesz ennyi pénzért eladni.

A Chryslerbe ugyanis nagyon nehéz bérlőt találni. Nincsenek padlótól plafonig érő üvegablakai, teraszai, tárolóhelyiségei és fitneszterme sem.

Ha valami elromlik, sok időbe telik megjavítani, mert csak egy szaki van a Földön, akinek vannak szerszámai a régi berendezésekhez” magyarázta az ingatlanügynök. A tulajdonosnak ráadásul muszáj magas bérleti díjat elkérnie, mivel ő is sokat fizet a felhőkarcoló alatti telek tulajdonosának.

A Chrysler egyénként nem sokáig élvezhette a világ legmagasabb épülete címét; 1930 az Empire State Buliding körözte le.

 

hírdetés
hírdetés