Patyi András lehet az újonnan létrejövő közigazgatási felsőbíróság vezetője, ezért mondott le rektori posztjáról. Patyi neve a kedd esti országgyűlési vitán is felmerült, amikor a bírák jogállását érintő törvénymódosító javaslatot tárgyalták.

Váratlanul lemondott Patyi András a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) rektori pozíciójáról, augusztus végi határidővel.  Az Orbán Viktor által csak “bírságbajnok”-nak csúfolt Patyi neve most az újonnan létrejövő közigazgatási felsőbíróság kapcsán merült fel. Patyi gúnynevét arról kapta, hogy a választási kampány idején megbírságolta a miniszterelnököt, amiért Orbán egy óvodában kampányolt. Emiatt Patyi bocsánatot is kért, de a miniszterelnök vicceskedve számos alkalommal szóvá tette a dolgot.

Patyi András jelenleg egyszerre vezet egyetemet, választási bizottságot és Államreform Bizottságot, de ez nem okoz összeférhetetlenséget a kormányzat szerint.

Harangozó Tamás, MSZP-s képviselő, a kedd esti parlamenti vitán azt mondta, a bírákat érintő törvénymódosító javaslat “gyáva, korrupt kezdeményezés azért, hogy lehetővé váljon Patyi András kinevezése a közigazgatási felsőbíróság élére” – írja az MTI.

Keresztes László Lóránt (Jobbik) egyetértett Harangozóval, LexPatyi-ként emlegette a törvényjavaslatot.

 

hírdetés
hírdetés