Shakespeare Sok hűhó semmiért című darabjának utcaszínházi előadása várja az érdeklődőket ma az Óbudai Nyár programsorozatának keretében.

Shakespeare Sok hűhó semmiért című darabjának utcaszínházi előadása várja az érdeklődőket ma az Óbudai Nyár programsorozatának keretében.

Idén ünneplik Shakespeare halálának 400. évfordulóját. A szombati utcaszínházi előadáson a Sok hűhó semmiért rövidített, bátran meghúzott változata sok elő zene kíséretében lesz látható.

A zenés komédia irányába próbálták elvinni a darabot, arra törekedve, hogy könnyedén fogyasztható előadást hozzanak létre a társulat tagjai, így érthető, hogy egy 1970-es évekbeli olasz kisváros főterére képzelték el a történetet, amelyben egy maffiacsalád tűnik fel. A darab főszereplői Peller Anna és Józan László. Mellettük Faragó András, Eke Angéla, Márkus Sándor, Karalyos Gábor, Bakos-Kiss Gábor, Lazók Mátyás és Barabás Éva játszik még a darabban.

Lőrincz Edina, az Óbudai Kulturális Központ ügyvezető igazgatója elmondta: több mint egy tucat helyszínen több mint száz esemény várja az érdeklődőket a fesztiválon, amely jelenleg a félidejénél tart.

Szombattól ingyenes filmvetítések is lesznek a Kobuci Kertben, de ingyenes mozival várják az érdeklődőket szerdánként a Felliniben is a Római parton.  Július 8-án Bódi Magdi énekel Pál Dénessel és Vastag Tamással, aki New York-i hangulatot hoz a színpadra Liza Minnelli- és Frank Sinatra-dalokkal. Júliusban lesz még többek között Rúzsa Magdi- és a Csík zenekar-koncert is. Július 9-én az osztrák Fatima Spar & Freedom Fries lép színpadra. A Kobuci Kertben július 27. és 29. között az Óbudai Blues Fesztiválon spanyol, angol, osztrák, holland és magyar zenekarok játszanak – sorolta a programokat Lőrincz Edina. A Zichy-kastélyban július 16-án a Tangó sztori című produkció várja a közönséget. Az előadás a tangó történetét eleveníti fel a 13. századi spanyol egyházi zenétől az argentin tangó kialakulásáig, argentin táncosokkal és zenészekkel.

(Fotó: óbudainyár)

hírdetés
hírdetés