Sokkoló eredménnyel zárult a The Sun nevű brit tabloid felmérése. A brit alattvalók nagy többsége nem szeretné, ha Lady Di volt férje ülne a trónra, inkább idősebbik fiát látnák viszont koronás főként. Az persze nem meglepetés, hogy Károly ilyen népszerűtlen, de úgy tűnik, a 75 év feletti briteken kívül más már nem is fogadná el őt királyi felségként.

Egy frissen publikált felmérés szerint a brit alattvalók több mint fele Vilmost látná szívesen a trónon – ismertette a brit napilap írásában. Egészen pontosan 51 százaléka válaszolt így az ICM nevű közvéleménykutató által készített reprezentatív felmérésben.

A cikkben hozzáteszik: az is kiderült, a válaszadók 21 százaléka, főleg 75 év felett, látná csak szívesen Károlyt a trónón abban az esetben, ha II. Erzsébet meghalna. 36 százalékuk pedig nemigen viselné el, ha Camillából királyné válna, még névleg sem, lehetőleg csak főhercegnőként tudnák elfogadni, ha férje esetleg trónra lépne.

Mindezen felmérés azután készült, hogy a Channel 4 tévétársaság levetítette aDiana hercegnőről készült dokumentumfilmet, amiben súlyos vádak fogalmazódtak meg Károly és akkori szeretője, Camilla ellen.

A felmérés hírét egyébként Camilla életrajzírója úgy kommentálta: “Ez biztos fájni fog, Károly teljesen maga alatt lesz…”

hírdetés
hírdetés