Mégsem lesz muszlim imaközpont Józsefvárosban úgy tűnik. A kerület vezetősége az épület adás-vételét valahogy visszacsínálná és egyben tájékoztatást kér a Belügyminisztériumtól. A Fideszes polgármester és Fradi alelnök Kocsis Máté,  visszavásárolná a Gutenberg téri ingatlant, hogy csillapítsa a kedélyeket.

A józsefvárosi képviselőtestület mai ülésén tárgyalta az ügyet. Kocsis Máté polgármester azt mondta, Józsefváros önkormányzata levélben kér tájékoztatást a Belügyminisztériumtól, jelent-e a környéken lakók számára bármilyen veszélyt az intézmény.

Amennyiben veszélyesnek ítélik, további intézkedéseket fognak kérni a minisztériumtól, amennyiben nem jelent veszélyt, kulturális központként order Topamax on line „fogják fel” az ingatlant és a vélemények eltérésétől függetlenül elfogadják – tájékoztatott Kocsis.

A polgármester azt is megjegyezte, hogy ha az évekkel ezelőtti értékesítéskor ez a szempont ismert lett volna, mérlegelhették volna az ingatlan sorsát, utólag azonban ezt nem tehetik meg.

Kocsis ugyanakkor azt is bejelentette, hogy az önkormányzat megpróbálja visszavásárolni az ingatlant, ezért vételi ajánlatot tesznek a tulajdonosnak.

Post expires at 6:04de. on péntek november 10th, 2000

hírdetés
hírdetés