Az utolsó pillanatban szerzett góllal nyert az OSC Újbuda vendégeként a Szolnok a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában.

Az utolsó pillanatban szerzett góllal nyert az OSC Újbuda vendégeként a Szolnok a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában.

Az OSC az újbudai otthonában fogadta a Szolnokot, és az előjelek nem igazán voltak kedvezőek a számára. Egy héttel azt követően találkozott ugyanis a két együttes, hogy a magyar bajnokságban a címvédő Tisza-partiak a legutóbbi szezonban harmadik helyezett gárda ellen 11-7-re nyertek vendégként.

A szerdai találkozó elején az OSC került kétgólos előnybe, de a Szolnok az első szünetig egyenlített, majd a folytatásban a vezetést is átvette, s innentől jórészt irányította a mérkőzést. Öt-hétnél a háromgólos különbségért támadhatott, kimaradt azonban a helyzete, az OSC pedig nem adta fel a küzdelmet, és a negyedik negyedben egy találatnyira zárkózott, majd 6,9 másodperccel a vége előtt Bátori Bence révén emberelőnyben egyenlített.
Maradt azonban még válasza a vendégcsapatnak, a négy gólig jutó – és ezzel a mezőnyben legeredményesebb – Vámos Márton az utolsó másodpercben távolról lőtt a hazai kapuba.
A BL főtábláján 12 csapat küzd egymással két csoportban. Mivel a jövő évi budapesti hatos döntőben rendezőként automatikusan résztvevő Szolnok alanyi jogon továbbjutó, rajta kívül az A csoportból két csapat válik a Final Six tagjává, míg a B-ből a legjobb három lehet majd ott – az április 26-án záruló főtáblás szakasz után – a hatcsapatos fináléban, amelynek május 25. és 27. között ad otthont a Dagály Uszodakomplexum.

hírdetés
hírdetés