A kisvárdai gólvágó nagy bajban . Az elhíresült egri bundaügy miatt ugyanis akár 3 évre is eltilthatják a focitól. Horváth maradt volna az NB1-es csapatnál Kisvárdán de ott köszönik nem kérnek belőle.

A kisvárdai gólvágó nagy bajban . Az elhíresült egri bundaügy miatt ugyanis akár 3 évre is eltilthatják a focitól. Horváth maradt volna az NB1-es csapatnál Kisvárdán de ott köszönik nem kérnek belőle.

 

A csapat házi gólkirályát, Horváth Zoltánt januárban, első fokon bűnösnek találta a Pesti Központi Kerületi Bíróság az Eger játékosait érintő fogadási csalás ügyében, márpedig ha az ítélet jogerőre emelkedik, hosszú eltiltás várhat az előző szezonban kilenc gólt jegyző csatárra. Természetesen, mivel nincs még jogerős ítélet, másodfokon fel is mentheti a futballistát a bíróság. De épp lehet ez másképp is. Azonban ezen utobbira aligha van esély.

A tárgyalások az ismert okok miatt húzódtak el eddig, vagyis azért, mert nála fennáll annak a reális esélye, hogy belátható időn belül három évre jogerősen eltiltják futballpályafutása hivatásszerű gyakorlásától, amelynek megtörténte esetén az eltiltás azonnal hatályba léphet. Felelősen gondolkodva nem tehetjük meg, hogy ezt a kockázatot bevállaljuk, és a klubot akár már októbertől vagy novembertől nehéz helyzetbe hozzuk – közölte Révész Attila  sportigazgató.

Horváth a 2013-as egri bundaügyben volt érintett, háromrendbeli, üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadása bűntettet követett el a bíróság szerint. Egy év felfüggesztett börtönre ítélték a három esztendőre szóló eltiltás mellett. Védője felmentésért, az ügyészség súlyosbításért fellebbezett.

A várdaiak nem szerettek volna lemondani gólvágójukról, ám most már a pótlásán dolgoznak.

Egy tisztességes megállapodásra törekedtünk, de ez nem vezetett eredményre. Megértjük a játékos érvelését is, hiszen ebben a helyzetben számára csak egy külföldi szerződés lehet előnyös. Azt ő is tudja, és el is mondtuk neki, hogy felelősen gondolkodó klubvezető Magyarországon aligha köt vele szerződést ebben a helyzetben – fogalmazott Révész.

Az érintett, aki mindvégig tagadta és tagadja esetleges bűnösségét bízik benne, új csapatra talál.

Kaptam a klubtól ajánlatot, egyeztettünk, de végül úgy határoztam, máshol folytatom. Van érdeklődés irántam, remélem, rövid időn belül eldől, hol folytatom – mondta a Nemzeti Sportnak a csatár.

A Központi Nyomozó Főügyészség 2015 júliusában emelt vádat az egri bundaügy huszonnégy terheltje ellen. A vádirat szerint tizenhárom mérkőzést manipuláltak, köztük az Egri FC hét NB I-es találkozóját a 2012/2013-as idény tavaszi szezonja alatt. Januárban a Pesti Központi Kerületi Bíróság a vádlottakat bűnösnek találta, köztük két exválogatott focistát.

hírdetés
hírdetés