A visszavágás vágya fűtheti a Bayern Münchent. A német focicsapatnak ugyanis még a tavalyi szezon miatt komoly sérelmei vannak a spanyol Real Madriddal szemben, amellyel a döntőbe jutásért mérkőzik meg a Bajnokok Ligájában.

A visszavágás vágya fűtheti a Bayern Münchent. A német focicsapatnak ugyanis még a tavalyi szezon miatt komoly sérelmei vannak a spanyol Real Madriddal szemben, amellyel a döntőbe jutásért mérkőzik meg a Bajnokok Ligájában.

A müncheniek azért forralnak bosszút, mert úgy vélik, a 2016/2017-es sorozatban a legjobb nyolc között Kassai Viktor (42) játékvezetőnek köszönhetően estek ki a Real ellen.

A magyar bíró és stábja többször is a bajorok kárára tévedett a két együttes negyeddöntős párharcának visszavágóján, s rossz döntéseivel komolyan befolyásolta a csata kimenetelét. Az első meccset a Real 2-1-re megnyerte Münchenben, a Bayern így csak idegenbeli győzelemmel vívhatta ki a továbbjutást. A madridi találkozón a rendes játékidőben ledolgozták hátrányukat a bajorok, ám Kassai nehéz helyzetbe hozta őket azzal, hogy a találkozó végén jogtalanul kiállította a chilei Arturo Vidalt (30). A hosszabbításban pedig két lesgólt is megadott a magyar bíró a spanyoloknak, akik 4-2-re nyertek, és így 6-3-as összesítéssel továbbjutottak.

A meccs után össztűz zúdult Kassaira, a német szurkolóktól halálos fenyegetéseket kapott, de a focisták sem kímélték őt.

Megloptak bennünket, a bíró egyszerűen kigolyózott minket – tajtékzott Vidal, aki közösségi oldalán egy piros pálcikaembert rajzolt a lesvonal mögé, mondván, ez zavarta meg a partjelzőt.

A francia Franck Ribéry (35) szintén a lesgólok miatt dühöngött.

Egy év kemény munkája veszett kárba, köszi, spori, bravó – szúrt oda a középpályás Kassainak.

Mindkét oldalon bíznak abban, hogy ezúttal nem a játékvezetőről szól majd az összecsapás. A Real és a Bayern párharca az egyik legpatinásabb a BL-ben, eddig 24-szer találkoztak egymással a felek.

Elképesztően nehéz a sorsolásunk idén, hiszen a Paris Saint-Germain és a Juventus után most a Bayernnel nézünk farkasszemet. Nem lesz könnyű dolgunk, de szeretnénk bejutni a döntőbe – nyilatkozta Emilio Butragueno (54), a Real sportigazgatója.

A másik elődöntős párharcban a Liverpool és a Roma küzd. Az angol és az olasz együttes a BEK 1984-es fináléjában találkozott egymással, akkor a liverpooliak örülhettek, 1-1 után tizenegyesekkel nyertek. A BL elődöntőjében az első mérkőzéseket április 24-én és 25-én, a visszavágókat május 1-jén és 2-án rendezik meg.

 

hírdetés
hírdetés