Ötödször is BL – győztes a Győri Audi ETO KC. Bár a vége igen nehéz volt, Danyi mester lányai a négyből egy gólt megtartottak az előnyükből és ez elég volt a diadalhoz. Pont elég.

Ötödször is BL – győztes a Győri Audi ETO KC. Bár a vége igen nehéz volt, Danyi mester lányai a négyből egy gólt megtartottak az előnyükből és ez elég volt a diadalhoz. Pont elég.

 

Bár a Győri Audi ETO KC korábban már négyszer ért a csúcsra a BL-ben, ez az első alkalom, hogy magyar vezetőedző irányításával nyerhetik meg a legrangosabb európai kupát. A Danyi Gábor vezette ETO alaposan feltüzelte magát a mérkőzésre, a Kristiansand Vipers elleni magabiztos győzelemmel, így jó előjelekkel várhatták a döntőt.

Az első félidő sokáig kiegyenlített játékot hozott. Döntőhöz méltó módon esett egymásnak a két csapat, ezt az is jelzi, hogy közel sem a kapusokról szólt a küzdelem. Az orosz csapat kapusai csupán három, a Győriek pedig hat lövést védtek ki. Ez 17, illetve 35 százalékos mutató.

A 23. percben még döntetlenre álltak a felek (10-10) a 24. percben azonban ki más mint Görbicz Anita indította be a győri hengert. A klubikon büntetőjével elléptek a “hazaiak” és a 30. percig négy gólosra növelték előnyüket.

A második félidő elején már öt gólos előnyt is magáénak tudhatott Danyi Gábor csapata, azonban megrázta magát a Rosztov és sikerült felzárkózniuk 3 gólra. Bár az ETO folyamatos lépéselőnyben volt ellenfele előtt, nem tudott igazán biztos előnyt kiharcolni.

Az 50. percben 4 gólosra növelte előnyét Danyi csapata, az oroszok mestere, Ambros Martín pedig időt kért.

A szusszanást követően is tartotta előnyét a Győr, az oroszok több ízben is csak a kapufát találták el, egy védekezés közbeni szituáció miatt, azonban Tomorit két percre kiállították, ezt követően pedig Manaharova találatával ismét 3 gólra jött fel a Rosztov.

Az 59. percben fokozódtak az izgalmak, Abbingh passzívnál ellövi, Grimsbőről pedig bemegy a labda. Ezt követően rossz csere miatti gyanú miatt videóztak a játékvezetők.(25–23) Ezt követően még jobban felpörgött a hajrá, Vjahireva hetest harcolt ki, a bírók pedig ismét videóztak. 37 másodperccel a vége előtt 25-24-re módosult az állás.

hírdetés
hírdetés