Őrületes hajrába torkollott az NB I 16. fordulójának rangadója, négy büntetőt, két kiállítást és négy gólt láthatott a Bozsik Stadion közönsége. A Fradi így hiába vezetett a végén bizony örülhetett a döntetlennek. A Vasasnál pedig gyakorlni kell a büntetőrúgásokat. 

Őrületes hajrába torkollott az NB I 16. fordulójának rangadója, négy büntetőt, két kiállítást és négy gólt láthatott a Bozsik Stadion közönsége. A Fradi így hiába vezetett a végén bizony örülhetett a döntetlennek. A Vasasnál pedig gyakorlni kell a büntetőrúgásokat. 

Álmosan kezdett a Vasas védelme a szombat esti rangadón. Hajnal Tamás gyakorlatilag 18 másodperc után gólt szerezhetett volna, azonban hatalmas helyzetben csúnyán kapu fölé durrantott. Ami késik, nem múlik, tartja a mondás, igaz volt ez a Fradira is, amely a 9. percben megszerezte a vezetést: Ryu gyorsan elvégzett szabadrúgása után Djuricin nyargalt végig a bal szélen, majd a kapuba lőtt a kimozduló Nagy Gergely lába alatt.
Nem sokkal később Lovrencsiscs Gergő rántotta le Remilit a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt Ádám Martin végezte el, azonban Dibusz Dénes eltalálta, hogy a kapu jobb oldalát veszi majd célba a Vasas játékosa, így ki tudta tenyerelni a lövést.

A második félidőben Christian Ramírez rúgott oda a földön ellenfelének, így Kassai Viktor azonnal felmutatta a piros lapot a kolumbiai hátvédnek, de jól mutatja a címvédő zavarodottságát, hogy a kiállítás miatt érkező Michal Nalepa már azelőtt besárgult, hogy beállt volna – túl hamar lépett a pályára, amikor az oldalvonalnál várta, hogy becserélhessék.

Túlzás lenne azt állítani, hogy nyomasztó fölényben játszott volna a Vasas, sőt, Gera Zoltán szabadrúgása volt az egyetlen veszélyes momentum sokáig, azonban a 72. percben Lovrencsics megint összehozott egy büntetőt, kihúzta Remili Mohamed lábát.

Ezúttal Saglik állt a labda mögé, a török-német a bal fölső sarkot vette célba, azonban Dibusz ezt is eltalálta és ujjheggyel a fölső lécre tolta a labdát – ez is kimaradt! A hajrára felpörögtek a játékosok, nagy kavarodás alakult ki többször is, majd a 85. percben Dibusz Dénes kaszálta el Saglikot és az alapvonali asszisztens jelzésére büntetőt ítélt Kassai!

Saglikot ezt követően kiállította a játékvezető, mivel Csukiccsal kakaskodott – csúnyán rá is taposott a Fradi középpályásának lábára – majd következett a harmadik Vasas-játékos, aki tizenegyest lőhetett Dibusznak, aki az ex-fradis Ferenczi István volt és ő már nem hibázta el a büntetőt.

Felbátorodott az azonos létszámnak köszönhetően a Fradi és Kire Risztevszki lerántotta Böde Dánielt a tizenhatoson belül, így ezúttal a Ferencváros végezhetett el büntetőt, amelyet Gera Zoltán értékesített. A középkezdés után azonnal előre rohant mindenki, Remili kapott jó labdát, Risztevszkihez passzolt, aki levitte az alapvonalig a labdát, középre löbbölt és Ferenczi István befejelte az egyenlítő találatot!

A végeredmény 2-2 lett, a Vasas így a forduló győztese, amelyhez nem tudott fölzárkózni a címvédő, a Videoton pedig vereségével még távolodott is.

hírdetés
hírdetés