Nem jó hír. A magyar olimpikon beteg. A Kaposváron zajlóúszó ob-n, Kapás Boglárka, a 200 méter pillangó világbajnoka rosszul lett a szám döntője előtt. Így kihagyta a megmérettetést és elárulta mi a baj.

Nem jó hír. A magyar olimpikon beteg. A Kaposváron zajlóúszó ob-n, Kapás Boglárka, a 200 méter pillangó világbajnoka rosszul lett a szám döntője előtt. Így kihagyta a megmérettetést és elárulta mi a baj.

 

A 27 éves sportoló délután közösségi oldalain közölte a gyengeséggel és szédüléssel jelentkező rosszullét okát: nyár óta tudja, hogy Hashimoto-thyreoiditisszel, vagyis egy autoimmun pajzsmirigybetegséggel küzd, amelynek lehetnek olyan tünetei, mint amiket délelőtt, a döntő előtt tapasztalt.

Mint írta, az országos bajnokságot megelőző napokban, az elmúlt másfél hétben is tapasztalt hasonlót, de bízik benne, hogy jobban lesz, így nem utazik haza az ob-ról.
Az először 1912-ben leírt betegség, melyet az immunrendszer hibás működése okoz, ma még gyógyíthatatlan, de levotiroxinnal kezelhető. Ez a leggyakoribb autoimmun pajzsmirigybetegség, nőkben lényegesen gyakoribb, 25-30 felnőtt nő közül egy szenved a betegség valamelyik formájában.

Sziasztok! Ez az év mindenkinek nagyon nehéz, sok akadály gördült elénk, így vagyok ezzel én is. A mai döntő futamot sajnos ki kellett hagynom 200 pillangón, ennek az okáról szeretnek most írni Nektek. Az előfutamban elég biztató időt sikerült úsznom, de ma a rajt előtt nem éreztem jól magam és bár nagyon nehéz döntés volt, de végül megértettem, hogy az egészség az első mindig. Idén nyáron diagnosztizáltak a Hashimoto thyreoditis nevű autoimmun pajzsmirigy betegséggel, aminek lehetnek olyan tünetei, mint amit a rajt előtt és az elmúlt másfél hétben is ereztem többször. Ennek ellenére még nem utazom haza, bízom benne, hogy jobban leszek, mert nagyon szeretnék még versenyezni itt Kaposváron az Országos Bajnokságon. Vigyázzatok nagyon magatokra!Komoly betegséggel küzd a magyar olimpikon úszónk-írta Kapás Bogi a közösségi oldalán.

Mi szurkolunk Boginak és mielőbbi felépülést kívánunk. Bízunk benne az az olimpiai részvételét nem veszélyezteti ez a fránya kórság Kapásnak.

(turi)

hírdetés
hírdetés