Nagy a baj. Az olimpiai bajnok gyorskorcsolyázónk Liu Shaoang kézközépcsontja három helyen is eltört, valószínűleg műteni kell

Nagy a baj. Az olimpiai bajnok gyorskorcsolyázónk Liu Shaoang kézközépcsontja három helyen is eltört, valószínűleg műteni kell.

 

Az olimpiai bajnok Liu Shaoang kézközépcsontja három helyen is eltört, amikor a rövidpályás gyorskorcsolyázók drezdai világkupaversenyének pénteki selejtezőjében elesett.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint az 1000 méteres selejtező első fordulójában a lett Reinis Berzins kisodorta az MTK 20 éves sportolóját, aki – bár a egyből felpattant a palánknál – nem tudta folytatni a futamot.

Rögtön kórházba vittek, a röntgen pedig kimutatta, hogy a bal kézközépcsont három helyen is eltört – mondta a gipszelés közben Liu Shaoang.

Sajnos, ez egy ilyen sportág… Maga a szituáció kicsit még mindig bosszant, de nem szabad ezen idegeskednem. És még mindig jobb, hogy a kezem sérült meg, és nem a lábam.-folytatta a sportolónk.

Liu Shaoang, aki élen áll 1000 méteren a vk-pontversenyében, azt egyelőre nem tudta megmondani, hogy a sérülés mit jelent a szezon további versenyeire vonatkozóan. Hazautazik Drezdából, Magyarországon pedig valószínűleg műtétre lesz szükség.

A németországi vk-állomás után jövő hétvégén Torinóban zárul a vk-sorozat, majd a világbajnokságot március 8. és 10. között rendezik Szófiában.

 

hírdetés
hírdetés