Három hónappal a nyolc arany-, három ezüst- és négy bronzérmet hozó riói olimpia után változások történtek a Magyar Olimpiai Bizottság vezetésében. Szabó Bence főtitkártól elköszöntek.

Három hónappal a nyolc arany-, három ezüst- és négy bronzérmet hozó riói olimpia után változások történtek a Magyar Olimpiai Bizottság vezetésében. Szabó Bence főtitkártól elköszöntek.

A Magyar Olimpiai Bizottság ma délelőtt Borkai Zsolt elnök vezetésével elnökségi ülést tartott. Ezen az elnök előterjesztésére az elnökség a mai naptól Szabó Bence főtitkárt a munkavégzés alól felmentette. A felek közös megegyezéssel szüntetik meg Szabó munkaviszonyát.

Borkai elnöki mandátumának végéig a főtitkári teendőket az eddigi sportigazgató-helyettes, egyben a Győri Audi ETO KC női kézilabdaklub elnöke, Dr. Bartha Csaba látja el.

A kétszeres olimpiai bajnok kardozó, Szabó Bence 2012 októbere óta volt a MOB főtitkára. (A MOB cikkünk megjelenése után, hivatalos közleményben megerősítette a fentieket.)
Szabó Bence az MTI-nek elmondta: váratlanul érte a döntés, de az élet megy tovább, és tudomásul veszi, hogy nem kívánnak vele tovább együtt dolgozni.

A Nemzetközi Vívó Szövetség egyik bizottságába kandidálok, így ott leszek a moszkvai kongresszuson a hétvégén – tette hozzá.

Szabó Bencét három hónappal a riói olimpia után menesztették. Azóta más változás is történt a MOB életében.
Az Országgyűlés november 8-án nagy többséggel megszavazta azt a sporttörvény-módosítást, amelynek egyik fő célja az egycsatornás finanszírozási modell gyakorlati megvalósulása, valamint ezzel összefüggésben az állami és a civil sportigazgatás hatásköreinek egyértelmű elkülönítése.

A jogszabályváltozás értelmében visszakerül a sportért felelős államtitkársághoz az állami források tervezése, elosztása, felhasználása, elszámolása és ellenőrzése is.

Amint Szabó Tünde sportért felelős államtitkár akkor elmondta: a Magyar Olimpiai Bizottság szakmai munkája – az olimpiai mozgalommal összefüggő alapfeladatainak és a törvényben meghatározott további sportszakmai feladatainak az ellátása mellett – alapvetően sportszakmai javaslattételre, szakmai koncepciók megalkotására, valamint az abban való közreműködésre irányul, és emlékeztetett rá, hogy
a MOB eddigi tagozati rendszerét is átalakítja a módosított sporttörvény.

Hozzátette: az eddig belső szervezeti egységekként működő tagozatok önállóvá válnak és az élősport egyes nagy területein közfeladatokat ellátó köztestületekként működnek tovább. Ennek alapján az új sportköztestületi struktúrában négy köztestület működik majd: a MOB, amely továbbra is az olimpiai sportágak, a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVSZ), amely a nem olimpiai sportágak, a Magyar Paralimpiai Bizottság, amely a fogyatékkal élők sportjának, valamint a Nemzeti Diák-hallgatói és Szabadidősport Szövetség (NDHSZ), amely pedig a diák-, hallgatói és szabadidősportok köztestülete.

hírdetés
hírdetés