Bár az első for­du­ló­ban ki­kap­tak a spa­nyo­lok­tól a női ko­sár­lab­dá­zók, most a há­zi­gazda ellen ja­ví­tot­tak. Így történelmet írtak lányaink. A női kosarasaink így  bekerültek a nyolcaddöntőbe .

Győzelemmel folytatta szereplését a csehországi női kosárlabda Európa-bajnokságon a magyar válogatott, amely az A-csoport szombati második fordulójában 74-70-re nyert a hazai csapat ellen, így bebiztosította a továbbjutást.

A pénteki nyitókörben alulmaradt csapatok találkozójának első félideje rendkívül kiegyenlített csatát hozott, melynek során tízszer volt egyenlő az állás. A 38-38-ról induló folytatásban a csapatkapitány Fegyverneky Zsófia, valamint Nagy-Bujdosó Nóra vette vállaira a csapatot, így 30 perc elteltével 55-50 állt az eredményjelzőn.

A hajrában Stefan Svitek együttese óriásit küzdött, és végül megérdemelten győzte le a továbbra is nyeretlen házigazdákat. A meccs legjobbja a 21 pontos Nagy-Bujdosó lett.

A válogatott hétfőn 12.30 órakor az ukránokkal találkozik, akik szintén egy győzelemmel és egy vereséggel állnak. A kvartett győztese – várhatóan a spanyol együttes – közvetlenül a prágai negyeddöntőbe jut, a második és harmadik helyezett kedden nyolcaddöntőt játszik, az utolsó pedig befejezi.

hírdetés
hírdetés