Alig várja Georges Leekens, hogy szövetségi kapitányként végre bemutatkozhasson a magyar labdarúgó-válogatott kispadján. A belga szakember, aki a német Bernd Storckot (54) váltotta a nemzeti csapatnál, úgy véli, egyáltalán nem mindegy, milyen ellenfeleket kapnak a mieink a Nemzetek Ligája sorozat januá¬r 24-én esedékes sorsolásán.
Nem bánná, ha nem három-, hanem négycsapatos csoportba kerülne az alakulat, hiszen így jóval több lehetőség adódna a közös gyakorlásra.

Nem szeretnék találgatni a lehetséges ellenfelekkel kapcsolatban, csupán annyit tudok mondani, szerencsésebb lenne, ha olyan csoportba kerülnénk, amelyben négy csapat van. Ez ugyanis azt jelentené, hogy több meccset játszanánk, több lehetőségünk volna pontot szerezni – fejtette ki a honi szövetség honlapjának a tréner.

A szeptemberben kezdődő sorozat előtti felkészülési mérkőzések különösen fontosak lesznek, ezek alkalmával kell ugyanis ütőképes együttest formálnia Leekensnek.

Gyakorlatilag júniusban készen kell állnunk a sorozatra, ezért szükségünk van arra, hogy márciusban és még júniusban is pályára lépjen a csapat. A sorsoláson kapott ellenfelek alapján kell eldöntenünk, hogy milyen stílusú együtteseket választunk, kik szolgálják majd legjobban a felkészülésünket – tette hozzá a szövetségi kapitány. – Tudom, hogy a szövetséget nagyon erős csapatoktól is megkeresték barátságos találkozók lehetőségével kapcsolatban, ami örömmel tölt el

hírdetés
hírdetés