Chris Froome óriásit bukott edzés közben, és úgy tűnik, nem indulhat a július 6-án kezdődő Tour de France-on. Az Ineos kerekesének eltört a combcsontja, és több bordája is.

Chris Froome óriásit bukott edzés közben, és úgy tűnik, nem indulhat a július 6-án kezdődő Tour de France-on. Az Ineos kerekesének eltört a combcsontja, és több bordája is.

 

A francia kerékpáros körverseny négyszeres bajnoka a szerdai egyéni időfutam pályáját járta be a Dauphiné nevű franciaországi körversenyen, amikor balesetet szenvedett.

A L’Équipe című francia sportnapilap értesülése szerint csípőtörést szenvedett, máshol medencetörésről írnak. A Le Monde-nak Fran Millar, Froome csapata, az Ineos igazgatója megerősítette: Froomenak ki kell hagynia a Tourt.

Dave Brailsford, az Ineos egyik vezetője a France Télévisions-nak azt mondta, egy lejtőn történt a baleset, Froome nagy sebességgel haladt, és épp az orrát törölte meg, amikor a nagy szélben elveszítette az irányítást a kerékpárja felett, és a falnak csapódott. “Hatalmas csattanás volt.”

Gyorsan kiérkeztek a mentők a helyszínre, és a sérülés súlyosságát látva – Froome-nak az ütközést követően a beszéddel is komoly gondjai voltak – helikopterrel szállították kórházba. A csapat közleménye szerint “Az teljesen világos, hogy nem indulhat a Tour de France-on, sőt, nagyon hosszú felépülésre számítok a sebesülése alapján.”

Szerda estére a St. Étienne-i kórházban elvégzett vizsgálatok alapján kiderült, hogy Froomenak a könyöke, a combcsontja és pár bordája is eltört.

A brit versenyző ötödik Tour-sikerére készült, amellyel utolérte volna az örökrangsor élén a spanyol Miguel Induraint, a belga Eddy Merckxet, a francia Bernard Hinault-t és Jacques Anquetilt.

A bringasztár egyszer-egyszer megnyerte a Giro d’Italiát és a Vuelta a Espanát is. A londoni és a riói olimpián bronzérmes volt időfutamban, valamint a 2017-es világbajnokságon.

hírdetés
hírdetés