Újabb magyar élsportoló keveredett dopping ügybe. Sajnos a pozitív A-minta eredményét a B-próba is megerősítette. Az egyik válogatott kajak-kenusunk van nagy bajban.
A Nemzeti Sport információja szerint válogatott, világ- és Európa-bajnokságot megjáró kajak-kenu versenyző keveredett doppingügybe.

Dr. Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport (MACS) vezetője a lap kérdésére megerősítette: újabb versenyzőt kaptak doppingvétségen a kajak-kenu sportban. A sportoló ellen eljárás indul.

„Valóban volt pozitív A-minta nemrégiben a kajak-kenu sportban, ami azonban nem minősül doppingvétségnek. De miután ennek eredményét a B-próba is megerősítette, már doppingvétségről beszélünk. A sportoló ellen a Magyar Antidopping Csoport megindítja a hivatalos doppingeljárást, amely a sportoló meghallgatásával kezdődik” – mondta Tiszeker Ágnes.

A jogerős ítélettel záruló eljárás végéig a sportoló neve – személyiségi okokból – nem hozható nyilvánosságra, a Nemzeti Sport úgy tudja, válogatott, világ- és Európa-bajnokságot megjáró versenyző keveredett doppingügybe.

hírdetés
hírdetés