Gőzerővel kampányol Magyarország az olimpia elnyerésére. Már a Wizz Air két gépe is reklámozza a 2024-es Budapesti olimpiai pályázatot. Az egyik fapadost a Liszt Ferenc repülőtéren be is mutatták.

Gőzerővel kampányol Magyarország az olimpia elnyerésére. Már a Wizz Air két gépe is reklámozza a 2024-es Budapesti olimpiai pályázatot. Az egyik fapadost a Liszt Ferenc repülőtéren be is mutatták.

A sajtótájékoztatóval egybekötött ünnepélyes eseményen elhangzott, hogy mindkét gép a Wizz Air flottájában teljesít szolgálatot. A most bemutatott Airbus A321-es azonnal, míg az A320-as típusú december 1-jével csatlakozik a flottához.

A repülőgépen a Budapest 2024 látványelemeket helyezték el, ezek között megjelenik a Duna, valamint a Gellért-hegy tetején álló Szabadság-szobor is.

A festést mindkét gép egészen jövő augusztus 31-ig “viseli majd” a tervek szerint.

A kormányzat számításai szerint az olimpia megrendezése 100 ezer új munkahelyet teremtene, 50 évre rendbe tenné a főváros közlekedését, és visszahelyezné Budapestet a világtérképre, és segítene hazahozni azokat a magyar fiatalokat, akik most külföldön vállalnak munkát. A rendezéshez 2024-ig csak azokat a fejlesztéseket kellene végrehajtani, amelyeket a játékoktól függetlenül, alapesetben is el kellene végezni, ugyanakkor az olimpia megrendezése garanciát jelentene arra, hogy ezek a fejlesztések valóban el is készülnek – közölte Fúrjes Balázs, kormánybiztos.

A magyar nagyvállalatok, mint amilyen a Wizz Air is, egymás után állnak a 2024-es budapesti pályázat mögé, ez számunkra sokat mond és sokat is jelent. A mostani együttműködés nyomán például világszerte négymillió emberhez jut majd el az üzenet, hogy Budapest versenyben van a rendezésért – mondta Fürjes Balázs.
Szász Emese a budapesti olimpiai pályázatban szereplő, a versenyhelyszínek közötti kiemelkedően rövid utazási időkre hívta fel a figyelmet, hozzátéve, hogy a sportolók számára nagyon értékes az az idő, amelyet a rövidebb úttal megspórolnak.

Kemény Dénes, a férfi vízilabda válogatottal három olimpián is aranyérmet nyerő korábbi szövetségi kapitány szerint felülmúlhatatlan érzést jelentene a magyaroknak, ha Budapesten is átélhetnénk, milyen egy olimpiai döntő után meghallgatni a magyar Himnuszt.

Kemény szerint a 2024-es budapesti olimpia jelenleg 58 százalékos támogatottsága 2017 nyarára akár 70-80 százalékra is emelkedhet, egy ilyen adat pedig nagyot lendíthet Magyarország esélyein a szeptemberi limai döntés előtt.

hírdetés
hírdetés