A Jobbik haladéktalanul követeli az "úgynevezett kémügyről" tartott nemzetbiztonsági bizottsági ülés teljes jegyzőkönyvének feloldását a titkosítás alól.

Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője szerdai közleményében kifejtette: szükségesnek tartja, hogy a lehető legszélesebb nyilvánosság előtt világossá váljon, Kovács Béla ellen semmiféle bizonyíték nincs, amely bármely büntetőjogi tényállást kimerítene.
“Tűrhetetlennek tartjuk, hogy a Fidesz és a Magyar Nemzet kéz a kézben, menetrendszerűen alkalmazza a legaljasabb trükköt, a legkeményebb diktatúrákból már jól ismert módszert: először hazudik, majd hogy hazugsága hitelesnek és igaznak tűnjön, ellenőrizhetetlen, azaz a megrágalmazott személy által nem cáfolható feltételezéseket jelentet meg” – közölte az MTI-vel a Jobbik szóvivője. A titkosszolgálatok nem lehetnek a kormány és sajtója játékszerei! – tette hozzá.
Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága hétfőn hallgatta meg a Belügyminisztérium, az ügyészség és a titkosszolgálatok képviselőit a Jobbik kémgyanúba keveredett európai parlamenti képviselőjének ügyéről. A tanácskozáson elhangzottakat az Alkotmányvédelmi Hivatal 2043-ig titkosította.
Németh Szilárd, a bizottság fideszes alelnöke az ülés után újságíróknak azt mondta, hogy a szolgálatok hosszú ideje tartó mély és alapos tényfeltáró munkát végeztek Kovács Béla hírszerző és kémtevékenységével kapcsolatban. Tényekre, kép- és hangfelvételekre alapozva adtak dokumentált tájékoztatást, amely alapján a bizottság tagjai meggyőződhettek arról, hogy Kovács Béla kapcsolatot tartott fent az orosz titkosszolgálattal. Az Alkotmányvédelmi Hivatal feljelentése és a legfőbb ügyész mentelmijog-kikérése meglapozottnak és jogszerűnek tekinthető – tette hozzá.
Molnár Zsolt, a bizottság szocialista elnöke úgy nyilatkozott, hogy nagy valószínűséggel olyan dolgok vannak az ügyészség kezében, amelyek megalapozzák a gyanút. Szél Bernadett, a testület LMP-s tagja is azt mondta, meggyőző tájékoztatást kaptak az ügyről, és bebizonyosodott, hogy nem összeesküvés-elméletről van szó.
A Magyar Nemzet múlt csütörtökön azt írta: Polt Péter legfőbb ügyész hétfőn diplomáciai úton Martin Schulzhoz, az Európai Parlament elnökéhez fordult, indítványozva, hogy az Európai Parlament függessze fel Kovács Béla mentelmi jogát. A lap pontosan meg nem nevezett forrásból származó értesülése szerint a jobbikos képviselő ellen az Alkotmányvédelmi Hivatal tett feljelentést kémkedés gyanúja miatt. Kovács Béla tagadta, hogy titkosszolgálat tagja.

 

hírdetés
hírdetés