Alig, hogy elkezdődött a kampány már le is adta Gyömrő független polgármesterjelöltje az időközi választáson való szerepléshez szükséges ajánlásokat. Horváth István alig két nap alatt szedte össze a szükségesnél jóval több aláírást. Így a választás mindenképp izgalmas lesz a Pest megyei településen, ahol a 12 után Gyenes Levente lemondása miatt írták ki augusztus 28.-ra a választásokat.

Gyömrőn javában zajlik a polgármester választási kampány. Az időközi választások augusztus 28.-án lesznek  a Pest megyei településen, ahol az a legfőbb View Photos kérdés, hogy a 12 éve regnáló és lemondott vezér lesz újra a város első embere vagy Horváth István független jelölt.

A független polgármester jelölt mindenesetre mindent megtesz a siker érdekében. Ma már le is adta a szükséges aláírásokat a helyi Választási Irodánál ahhoz, hogy indulhasson.

Alig két nap alatt gyűjtöttük össze az aláírásokat az aktivista kollégáimmal Gyömrőn. Ezt be is adtam, természetesen jóval több ajánlást gyűjtöttünk a szükségesnél. A helyiekkel sokat beszéltünk de nagy sajnálatomra nem mindenkivel tudtam személyesen beszélgetni a város jövőjéről és az elképzeléseinkről, amit pótolni fogok – mondta Horváth István, polgármester jelölt az Esti Újságnak.

Mint ismeretes Gyömrőn azután írták ki az időközi polgármesteri választást, miután Gyenes Levente lemondott posztjáról. Bár az is tény, hogy ezt követően be is jelentette az ex-polgármester, hogy újra indul az időközi választásokon. Mindez pedig mindenképp egy politikai történelmi kuriózum és lépés, hisz ilyenre Magyarországon sosem volt még példa. A méltatlanná vált és lemondott polgármesterek ugyanis az időközi megmérettetéseken sosem indultak el.

A helyi választási iroda megkezdte az adatok ellenőrzését, és úgy tűnik Horváth István lesz az időközi választás első hivatalos polgármester-jelöltje.

( Fotó: Horváth István/facebook )

 

Post expires at 6:28de. on péntek november 10th, 2000

hírdetés
hírdetés