Jogerősen, rekord gyorsasággal el is ítélték azt a férfit, aki megvert egy idős bácsit az 1-es villamoson Budapesten múlt héten. A csak fehérsapkás vandálként ismertté vált férfi felfüggesztett fogházbüntetést kapott. Sokak szerint az ítélet enyhe, mások pedig elegendőnek tartják.

A Buda felé közlekedő 1-es villamoson a 25 éves fehérsapkás vandál férfi minden ok nélkül belekötött software tracking smartphones egy idős emberbe, majd durván megpofozta, lökdöste, ütlegelte és ordítozott vele. A fehérsapkás vagány pechére az esetet egy másik utas felvette telefonnal, ez is segített a rendőröknek megtalálni a támadót. Végül pénteken késő este fogták el Zuglóban a Stefánia úton, garázdaság miatt indítottak ellene eljárást.

 

A verekedőt gyorsított eljárásban 10 hónap fogházbüntetésre ítélték, amelyet a bíróság 1 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztette. Így csak akkor kell leülnie a büntetést az idős bácsit verő férfinak, ha a következő másfél évben valami más miatt elkapják és elítélik. Az ítéletet az ügyész és a vádlott is tudomásul vette, így az jogerős.

Post expires at 6:32de. on péntek november 10th, 2000

hírdetés
hírdetés