Kiakadt a Budapesti Zsidó Hitközség igazgatójának múltja miatt a MAZSIHISZ elnöke. Heisler szerint olyan biztonsági kockázatot jelent mindez, ami ebben a tisztségben tűrhetetlen. Természetesen amiatt nem merte támadni egyik zsidó vezető sem Scwezoff Dávidot, hogy transzveztita előadó vagy , hogy katolikus kántor volt. Érthető, hisz hova lenne a liberális szemlélet.

Heisler András, a Mazsihisz elnöke csütörtök délután írt levelet Tordai Péternek, BZSH elnökének. Ebben sürgeti, hogy a BZSH elöljárósága függessze föelSchwezoff Dávidot ügyvezető igazgatói tisztségéből – értesült névtelenséget kérő forrásból a szombat.org portál.
Heisler érvelése szerint a mai napon előkerült kínos múltbéli események oly mértékű biztonsági kockázatot jelentenek, amely a milliárdokkal gazdálkodó ügyvezető igazgató tisztségében tűrhetetlen.
Mindezen lejárató kampány fura, hisz a napokban választották meg Schwezoff Dávidot Zoltai Gusztáv utódjaként a Budapesti Zsidó Hitközség igazgatójának. A lejárató kampány rögtön el is indult. A tudozsido.com ugyanis azt írja, Schwezoff korábban „a budapesti LMBTQ közösségben is szép karriert futott be Carol Hore Mohn néven”, és transzvesztita előadóként kereste a kenyerét. Sőt azzal is megvádolták a fiatal hitközségi vezetőt, hogy a katolikus egyháznak is dolgozott, az alsógödi Szent István plébánia kántora volt.
A megvádolt vezető Schwezoff Dávid szerint a fentiek a MAZSIHISZ tisztújítását megelőző kampány részei, így érdemben nem is kívánja kommentálni az állításokat. Viszont felhívta a figyelmet a Cantoronline című oldalán megjelent bemutatkozására.
20 évesen olyan környezethez és légkörhöz kezdtem igazodni, amely 8 éven át meghatározta mindennapjaimat. Habár szellemiségében és lelkileg nem azonosultam teljesen a számomra nem ideális életszemlélettel, mégis több éven át kerestem a boldogulás lehetőségét egy olyan világban, amely nem azonos az én értékrendemmel. 8 év elteltével tudtam szembenézni ezzel a lelki feszültséggel, és – noha véleményem szerint az életben minden helyzet tanítja az embert – korábbi életvezetési döntéseim hibáinak súlyával – írta Schwzoff Dávid.

hírdetés
hírdetés