Öngyilkos lett a Balástyai-rém, aki négy nőt gyilkolt meg.  A szegedi Csillagban a sorozatgyilkos cellatársa is végzett magával. A két fogvatartott felakasztotta magát egy zárkában. Azt, hogy miként tudtak öngyilkosok lenni a rabok a BV belsővizsgálatot indított, hogy kiderüljön. A balástyai rém már 2001-óta volt dutyiban. 

Öngyilkos lett a Balástyai-rém, aki négy nőt gyilkolt meg.  A szegedi Csillagban a sorozatgyilkos cellatársa is végzett magával. A két fogvatartott felakasztotta magát egy zárkában. Azt, hogy miként tudtak öngyilkosok lenni a rabok a BV belsővizsgálatot indított, hogy kiderüljön. A balástyai rém már 2001-óta volt dutyiban. 
Öngyilkos lett két, emberölésért életfogytig tartó börtönre ítélt rab a Szegedi Fegyház és Börtönben. Az egy zárkában elhelyezett férfiak felakasztották magukat. Az Esti Újság úgy tudja a két fegyenc előre eltervezte közös tettét.

Az ünnepek közeletével amúgy is megnő az öngyilkosok száma s ez alól a börtönök sem kivételek.

A Délmagyar úgy tudja, hogy az egyik öngyilkos rab a balástyai rémként emlegetett Sz. Zoltán, aki négy nőt gyilkolt meg az alföldi tanyavilágban és kapták el a rendőrök még 2001-ben.

A másik férfi a lap szerint a feleségét és gyermekét ölte meg. Ő is életfogytos volt. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága belső vizsgálatot indított az eset körülményeinek tisztázására.

A balástyai rémet vagy sorozatgyilkost 2003.októberénben ítélték el első fokon. A vádirat szerint Szabó Zoltán 1998 áprilisa és 2001 augusztusa között négy ismerős fiatal lányt és asszonyt, valamint egy addig számára ismeretlen prostituáltat ölt meg.

A Csongrád Megyei Bíróság azt is kimondta, hogy a vádlott nem bocsátható feltételes szabadlábra sem. 

A bíróság “előre kitervelten, nyereségvágyból, más aljas indokból több emberen elkövetett emberölés bűntettében” találta bűnösnek a vádlottat – ismertette a határozatot a bírói tanács vezetője, Kovalcsik Éva. 

Az ügyészség – amelyet a perben Lőrinczy György Csongrád megyei főügyész képviselt – öt nő megölésével vádolta Szabó Zoltánt A bíróság viszont egy gyilkosságról – mint a bíró elmondta – “nem találta kétséget kizáróan megállapíthatónak”, hogy azt is a vádlott követte el. Az ítélet ellen a vádlott és védője felmentésért fellebbezett. 

A vádirat szerint Szabó Zoltán 1998 áprilisa és 2001 augusztusa között négy ismerős fiatal lányt és asszonyt, valamint egy addig számára ismeretlen prostituáltat ölt meg. Két sértettet – néhány hónap eltéréssel, ismeretlen okkal – egy tanyára csalt, ahol többször fejbe vágta őket, holttestüket pedig a tanya közelében elásta – állapította meg a vádhatóság. 

Az ügyészség állítása szerint a harmadik ismerősét egy gyümölcsösben fojtotta meg a vádlott, a holttestet ugyancsak eltemette a közelben.

A bíróság mindhárom esetben azt állapította meg, hogy a gyilkosságot szexuális indíttatásból követte el Szabó Zoltán. A vádirat szerint a negyedik ismerőst pénzért, 300 ezer forintjáért ölte meg: vele is a tanyára mentek, ott megkötözte a nő kezét és lábát, megfojtotta, majd eltemette. 

A tárgyaláson elhangzott, hogy a nyomozási eljárás során a vádlott megmutatta, hová temette el négy áldozatát, és elmondta, hogyan ölte meg őket, amit a vizsgálatok igazoltak. Vallomásait azonban később visszavonta. A bíróság szerint az ötödik gyilkosság eltér a többitől. 

A vádhatóság állítása szerint viszont a vasúti sínen holtan talált prostituálttal is a vádlott végzett. Az ügyészség azt állapította meg, hogy Szabó Zoltán a sértettet egy elhagyott helyre csalta, de a nő egy vasúti pálya közelében megállt, nem akart tovább menni. 

Szabó Zoltán leütötte és megfojtotta a nőt, a sínekre helyezte a holttestet, amelyen egy éjszakai tehervonat áthaladt – áll a vádiratban. A bíró ezzel szemben többek között elmondta, hogy a helyszínelés során a vádlott más sínpárra és más irányba helyezte a próbababát, mint ahogy a holttest volt.

(Csákány )

hírdetés
hírdetés