A jelenleg börtönben lévő s az éjszakai életben is jól ismet Tasnádi Péter egykori társa is volt Labanc Ferenc, akit a Budapesti Nyomozó Ügyészség vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt vett most őrizetbe. Labanc korábban a hírhedt Conti Car csoporthoz is beakart kerülni de ezen terve kudarcba fulladt. Az utóbbi időben pedig Széles Gábor Echo Tévéjénél tűnt fel mint állandó szakértő. Labanc mindig nagyokat mondott és mindig mindent nagyon pontosan tudott, legalábbis magáról ezt állította a BRFK ex-nyomozója. Labanc mellett most egy másik ex-rendőrt P.Zsoltot is őriezetbe vettek az ügyészek, aki az utóbbi időben ügyvéd jelőltként ténykedett. Mindkettőjük előzetes letartóztatását elrendelték.

Szoboszlai-Szász Richárd ügyész a közleményben azt írta: a gyanú szerint a két férfi 2013-ban arra hivatkozással vett át több millió forintnak megfelelő összeget egy civiltől, hogy hivatalos személyeket megvesztegetve különböző rendőrségi nyilvántartási adatokat, információkat szereznek meg a részére.
A budapesti nyomozó ügyészek a Készenléti Rendőrség, valamint a Terrorelhárítási Központ közreműködésével szerdán házkutatásokkal is egybekötött akciót hajtottak végre a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható egykori nyomozók elfogása érdekében.
Szoboszlai-Szász Richárd közlése szerint a házkutatások során az eljáró ügyészek olyan bizonyítékokat foglaltak le, amelyek a bűncselekmény gyanúját alátámasztották. A gyanúsítotti kihallgatásokat követően az ügyészség elrendelte a két gyanúsított őrizetbe vételét.
Az ügyészség szerint 50 ezer eurót és 220 ezer angol fontot vett át egy brit vállalkozótól, akinek azt ígérte, hogy rendőrök megvesztegetésével adatokat szerez meg hatósági nyilvántartásokból. A volt rendőrök tagadták, hogy elkövették volna a gyanúsításban szereplő cselekményeket.
A kecskeméti maffiaperben, a maffia támogatásával is megvádolt dr. P. Zsolt az az ismert budaörsi ügyvéd, akit tegnap Labanc Ferenccel egy időben vettek őrizetbe de éppen a kecskeméti büntetőügye miatt nem vették fel az ügyvédi kamarába, így hivatalosan csupán ügyvédbojtár volt. P. Zsolt egyébként szintén a BRFK nyomozója volt korábban és több ügyben is összefüggésbe hozható Labanccal.

hírdetés
hírdetés