Meghalt az MSZP miksolci alpolgármestere. Orosz Lajos Szikszó közelében ütközött forntálisan össze egy teherautóval és esélye sem volt a túlélésre. A baleste körülményeit még vizsgálják.

A tájékoztatás szerint Orosz Lajos “ízig-vérig miskolci volt, itt született, itt járt általános- és középiskolába, itt végezte el az egyetemet, itt dolgozott, Miskolc önkormányzatában 16 éven keresztül, 1994 és 2010 között képviselte a martin-kertvárosiak megbízásából a martin-kertvárosiakat, a miskolciakat”.
Orosz Lajos 2002 és 2010 között volt Miskolc alpolgármestere, a városüzemeltetés mellett a sportügyekkel kapcsolatos teendőket intézte. A miskolci városvezetés is mély részvétét fejezte ki a volt alpolgármester elvesztése kapcsán. “Miskolc Megyei Jogú Város vezetése részvétét fejezi ki a családnak, osztozik a hozzátartozók fájdalmában” – írta.

Sajnos Borsodban a politikusok sok baleset részesei. Emlékezzünk csak vissza, amikor  1994-bwn a volt miniszterelnök Horn Gyula autója hátulról belerohant nagy sebességgel egy teherautóba. Csodával határos módon Horn túlélte az ütközést. Akor is terjedtek a legendák, hogy nem volt véletlen a baleset. Meg, hogy megakarták gyilkólni Hornt ellenlábasai. Tény kérdése, hogy a teherautó épp akkor állt rosz helyen, amikor jött a szolgálati Sab. Tény, hogy épp nem volt kivilágítva a veszteglő teherautó.

hírdetés
hírdetés