Nagy erőkkel keresik a megütött történész és az újságírók Kossuth téri támadóit állítólag a rendőrök. Kiderül, mire jutnak. Révész Máriusz, a Fidesz kerékpárügyi biztosa közben sajnálatának adott hangot, hogy ilyen rossz irányba mennek a dolgok, hogy ilyen szervezett fütyüléssel zavarjanak meg egy ünnepséget.

A történész szemhéja felrepedt, vékony csíkban folyt a vér az arcán, szemüvege szára is elgörbült. Mindezek ellenére folytatta a sípolást. A tettest még nem sikerült azonosítani. Miután bevert Ungvárynak, gyorsan kereket oldott. A történésznek védekezni sem volt ideje. Ungváry nyolc napon belül gyógyuló sérülést szerzett, kórházi látlelet is készült a sebesüléséről.
Ungváry a Kossuth téri incidens után Facebook-oldalán azt írta, sajnálja, hogy fütyülésével megzavarta a megemlékezésre érkező tömeget, de a vélemény szabad kinyilvánítása nem korlátozható. Ezt még a mostani hatalom birtokosainak is el kell viselniük.
Egy másik tüntető, Juhász Pé­ter (Együtt) azért tesz feljelentést, mert nem engedték be sípjával a Kossuth térre.

Vasárnap – mint írtuk – több helyen is elszabadultak az indulatok a Kossuth téren, az 1956-os forradalom és szabadságharc megemlékezésén az Orbán-be­szédre érkezők és a sípoló ellentüntetők között. A 24.hu újságíróit, köztük egy hölgyet is tettleg bántalmaztak a kormánypárti szimpatizánsok. Mindkettőt munka közben érte a támadás.

Révész Máriusz, a Fidesz kerékpáros miniszteri biztosa szerint nem jó, ami a meghitt nemzeti ünnepen történt. A fütyülésre arthritis treatment ilyen szervezett módon sosem volt példa.

Post expires at 5:41de. on péntek november 10th, 2000

hírdetés
hírdetés