Bilincsben akarja látni a NAV Magyarország leggazdagabb milliárdosát, a pornó biznisz koronázatlan királyát Gattyán Györgyöt. Tovább kutakodik a milliárdos egyik cégének feltételezett adócsalásos ügyében a Nemzeti Adó-és Vámhivatal annak ellenére, hogy a Fidesz nagy filmese és kaszinósa Andy Vajna épp Gattyán házában él és élvezi a milliárdos bizalmát is.  A NAV az ügyben eddig senkivel szemben nem közölt gyanúsítást.

 

Még mindig nem zárult le az a nyomozás, melyet a Nemzeti Adó-és Vámhivatal Központi Nyomozó Főosztálya folytat a Gattyán György milliárdos üzletember érdekeltségébe tartozó WebMindLisenses Kft.-nél feltételezett visszaélések ügyében. A nyomozást felügyelő Fővárosi Főügyészség szűkszavúan csak annyit mond, folyik a nyomozás. Mint ismeretes a WebMindLisenses Kft.-nél jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a Nemzeti Adó-és Vámhivatal  2012-ben. Az eljárás során, a főügyészség indítványa alapján a Budai Központi Kerületi Bíróság több ingatlan vonatkozásában zár alá vételt rendelt el.

 

Mindenesetre a Fidesznek nem tetszik Gattyán gyors meggazdagodása. ezt jelzi az a sok eljárás is, amit a nyakába kapott a pornó guru. No meg az is, hogy a Fidesz weboldala és CÖF nyomozó portálja is sokat foglalkozik Gattyánnal. Túl sokat. Pesze az némi zavar a zűrben, hogy a Fidesz főfilmese és fő kaszinósa Andy Vajna  épp Gattyán budai csúcs házában lakik. Úgy tűnik ez sem óvta meg eléggé a milliárdos magyart Gattyánt, egyelőre.

Gattyán egyébként 2013 őszén jelentette be, hogy elköltözteti az országból az erotikus tartalmakat közvetítő weboldalát létrehozó és üzemeltető vállalkozás nagy részét Luxemburgba. Tény kérdése, hogy mindezt azért tette Gattyán, mert megelégelte a NAV zaklatását.

 

Bár Gattyán társasági adó-, illetve szja-ágon nagy befizető, de a szolgáltatás után az áfa nem a magyar, hanem a portugál költségvetést gazdagítja. Nos ez nagyon fáj a NAV-nak. A Docler-csoport egyik tagja, a WebMindLicenses Kft. – melynek Gattyán az egyedüli tulajdonosa – ugyanis bérbe adta egy Lalib nevű portugál cégnek a livejasmin.com erotikus weboldal know-how-ját.nA Nemzeti Adó- és Vámhivatal az ügyben arra a következtetésre jutott, hogy a két társaság közötti licencszerződés célja a magyar adójogszabályok kijátszása volt, és hogy a know-how hasznosításához fűződő döntéseket ténylegesen továbbra is Gattyán György hozta meg. A NAV ezért hatalmas összegű adókülönbözet (társasági adó, áfa, innovációs járulék és kulturális járulék), valamint adóbírság megfizetésére kötelezte a WebMindLicenses-t.

 

hírdetés
hírdetés