Pénzt kért azért egy váci nyomozó előzetesben ülő gyanúsítottak családjától, cserébe azt ígérte, hogy elintézi az előzetes letartóztatás megszüntetését. A rendőrt egy pénzátadás során tetten érték – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség  szóvivője, Nagy Andrea. A nyomozó szolgálati viszonya lemondással megszűnt.

A KNYF szóvivőjének tájékoztatása szerint a rendőrt július 1-jén főügyészség munkatársai pénzátadáskor tetten érték, és a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeinek segítségével elfogták. Ezt követően a rendőrt folytatólagosan elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

„A rendőrt őrizetbe vettük, így az ügyészségnek három nap áll rendelkezésére, hogy döntsön arról, tesz-e indítványt az előzetes letartóztatásának elrendelésére” – mondta Nagy Andrea. Hozzátette: a rendőr lemondására tekintettel szolgálati viszonya a július 2-án megszűnt.

A szóvivő megjegyezte, hogy a nyomozás érdekeire tekintettel arról jelenleg nem adnak tájékoztatást, hogy az ügyben hány gyanúsítottat hallgattak ki, illetve hogy milyen információk alapján került sor a rendőr „lebuktatására”.

hírdetés
hírdetés