Közleményben kért elnézést a jogellenesen elküldött korábbi adatvédelmi biztostól az igazságügyi miniszter. Jóri András fontos gesztusnak tartja a levelet. Az MSZP szakpolitikusa Bárándy Gergely pedig egy példamesével magyarázta el a bocsánatkérés tömör lényegét, amely a Fidesz rendszer tipikus lekezelő stílusát jellemzi.

Közleményben kért elnézést a jogellenesen elküldött korábbi adatvédelmi biztostól az igazságügyi miniszter. Jóri András ügyében három hónapja mondta ki az Európai Unió luxembourgi székhelyű bírósága, hogy Magyarország megsértette az uniós jogot, mert idő előtt megszüntette a korábbi ombudsman megbízatását. Az Európai Bizottság emiatt kötelezettségszegési eljárást indított az Európai Bíróságon Magyarország ellen, ami több, mint két évvel az ombudsmani intézményrendszer visszavágása után zárult le- emlékeztet az index.hu.

Jóri András a Klubrádiónak azt mondta: fontos gesztusnak tartja a levelet. Hozzátette: több eljárás van folyamatban az ügyében. Ez egyikének lezárása a mostani levél. A volt adatvédelmi biztos hozzátette: továbbra is marad a külföldi tanácsadói posztban, de az ő esete lehetővé tette, hogy egész Európában megerősödik az adatvédelmi biztosok hivatala – tette hozzá.

Az MSZP szakpolitikusa Bárándy Gergely sem tudta megállni szó nélkül a bocsánatkérést. Bárándy egy nagyon jó tanmesével szemléltette a Fidesz politika lekezelő stílusát.
“…az elfogott rabló pedig elnézését kéri és sajnálatát fejezi ki az áldozatának, hogy megverte és kifosztotta, s reményét is, hogy szorgos munkával mihamarabb pótolja majd veszteségét, ami a rabláskor érte. Ő maga pedig ezzel lerendezettnek tekinti az esetet, és hazaviszi a zsákmányt.”

Bárándy Gergely,
az Országgyűlés Törvényalkotási bizottságának alelnöke

hírdetés
hírdetés