Megerőszakolták. Az igazságügyi szakértők egyértelműen megállapították, hogy a magyar kisfiával Bora Bora szigetén rekedt édesanyát sajnos ily módon bántalmazta a férje, és ez nem kitaláció. A II-III.kerületi bíróságon a kétkedőknek is egyértelművé vált, hogy itt vaóban történt valami. S így mondhatni fordulat állt be a Nyíri kovács Patrícia és ex-férje S. I. L. perében.

Megerőszakolták. Az igazságügyi szakértők egyértelműen megállapították, hogy a magyar kisfiával Bora Bora szigetén rekedt édesanyát sajnos ily módon bántalmazta a férje, és ez nem kitaláció. A II-III.kerületi bíróságon a kétkedőknek is egyértelművé vált, hogy itt vaóban történt valami. S így mondhatni fordulat állt be a Nyíri kovács Patrícia és ex-férje S. I. L. perében.

A szövevényes és összetett büntető- ügy, amelynek a sértettjei egy magyar anya és fia, sajnos már öt éve húzódik. Van ebben a sztoriban minden, mint egy jó kírimiben. A francia hatóságok azonban időközben az édesanyától elvették a gyermekét Noaht, és az apa felügyeletére bízták, aki körül bizony mondhati most komoly viharfelhők gyülekeznek vagy pestiesen mondva egyszeren komoly baj van. A magyar anya Patrícia sajnos ott rekedt akarata ellenére Bora Borán és Tahitin, már ötödik éve, hisz gyermekét nem kívánja elhagyni, ami érthető, hisz, ha nem lenne ott, akkor a kéthetente engedélyezett láthatása is elvészne. Ezt pedig egy anya sosem tenné.

A legutóbbi budapesti tárgyaláson azonban úgy tűnik némi fordulat állt be végre, és a bíróság is eljutott odáig, hogy az anya ellen elkövetett szexuális bántalmazásokat is állítólag látó, és átélő kisfiút is bizony szakértőkkel kellene megvizsgáltatni. Főleg annak teintetében, hogy az igazságügyi szakemberek megerősítették a bíróságon, hogy a magyar anyát a férje bizony szexuálisan valóban bántalmazta, megerőszakolta. ( Kár, hogy ezt nem halotta Stumpf kollega – a szerk.)

Így pedig egyértelműen kijelenthető, hogy komoly fordulat állt be a szövevényes, nehezen érthető büntető perben, amely fő tárgya a kiskorú veszélyeztetése, s amelynek vádlottja a jól menő koreai bróker édesapa, aki a vádirat szerint megerőszakolta többször is a magyar nejét. S. I. L. mindezt tette úgy álítólag, hogy a borzalmas eseményeket a gyermeke Noah is láthatta és így azokat ő is átélhette, legalábbis a vádirat szerint. Az apa helyzete pedig innentől kezdve nem egyszerű, hisz a szakértők véleménye egyértelmű és egybehangzó abban, hogy mit is tett nejével. Persze a bíróság jogerős ítéletéig mindenki ártatlannak tekintendő.

A per során úgy tűnt, hogy a vádlott azaz a bíróság altal felkért szakértők véleménye meglepte S. I. L. jogászait is. Hisz azt állapították meg, hogy a férfi megerőszakolta a nejét, azt a magyar édesanyát, aki immáron öt éve él akarata ellenére Bora Borán, mert exe S. I. L. oda csalta és ott gyorsan gyermekelhelyezési pert indított Nyíri Kovács Patrícia ellen, s járt sikerrel a jól menő koreai vádlott apa, a francia fennhatóság alatt lévő szigeten. Ahol a korrupció komoly gondot okoz az államigazgatásban is és úgy tűnik az ottani szakértők sem mindent úgy csínálnak, mint az a szakmai elvárások alapján minimum elvárható lenne.

Mindezen budapesti magyar tárgyalás és szakértői vélemények pedig azért is lehetnek fontosak, mert a magyar anya többször elmondta a bora bora-i hatóságoknak, hogy őt megerőszakolták, bántották ily módon, de nem vették komolyan, sőt már már úgy vélték a nő bolond és hazudozik. Vagy valami egészen más indok miatt cselekedtek Patríciával így.  Az anya azt is elmondta a kinti vallomásaiban, hogy ezen erőszakos események úgy történtek, hogy az apa mindezt úgy tette, hogy a kisifúk Noah is szemtanúja lehetett a szexuális erőszaknak. A II-III.kerületi bíróságon éppen ezért a legsúlyosabb vádpont a gyermekveszélyeztetés az erőszak mellett.

Bár a legutóbbi tárgyalásra nem minden szakértő jött el, és így újra kell majd őket februárban meghallgatni, a bíróság érdeklődve kérdezte és faggatta a jelenlevő szakembereket és szak-asszonyokat arról, hogy mire jutottak. Talán azért is, mert az igazságügyi szakértők munkáját még jobban, még alaposabban a bíróság megsimerni, hogy majd minden szempontból támadhatatlan döntést hozzon.

Azt egyértelműen ki lehet jelenteni, hogy mind megerősítették, hogy az anyát Nyíri Kovács Patríciát a férje szexuálisan bántalmazta, megerőszakolta. A nő élményszerűen és nem kitalálva mondta el a szomorú eseményeket és a tesztek is ezt támasztották alá.

Az is nagyon fontos fordulat, hogy a Bora Borán készített szakértői vélemények jelentős része, amely alapján többek közt a kisgyermeket Noaht az édesapjánál helyezték el, sajnos úgy tűnik nem a nemzetközi normáknak megfelelően végezték el a francai hatóság alá tartozó szakértők. Nem voltak tesztek sem, azaz a kinti szakértő a pszichológiai és pszichiátriai alapvető szakmai és etikai elvárásokat sem teljesítette, elfelejtette el elkészíteni, vagy épp szánt szándékkal nem csínálta meg. Mindez pedig aggályos, mert a magyar anya hiába beszélt az ellene elkövetett bűnügyekről, ezt a kinti rendőrség, ügyészség és így a bíróság is lesöpörte, mondván kitaláció ez az egész.

A magyar bíróság most pedig eljutott odáig, hogy úgy tűnik elrendelik a kisfiú szakértői vizsgálatát is, hisz Noah is sértett és áldozat a vádirat szerint is, de az ő megvizsgálása évek óta húzódik. Bár van olyan szakértő, aki szerint nem érdemes a magyar kisfiút megvizsgálni, de van olyan, aki szerint igen is fontos, hogy objektív bírói ítéletet lehessen hozni az ügyben.

A Bora Borán rekedt magyar édesanya és fia ügye februárban folytatódik.

Természetesen megkerestük a magyar édesanyát és szüleit is, de ők nem kívánták kommetálni az eseményeket.

hírdetés
hírdetés