Sokkoló hibát vétett az agyondícsért rendőrség. Ezen súlyos szakmai bakiért bizony a Budapesti rendőr-főkapitánynak le kell mondania, a belügyi vezetésnek pedig el kellene gondolkodnia, hogy hol hibázott. Megtörtént ugyanis azon egyedi s egyben történelmi kriminalisztikai eset, hogy úgy akartak vádat emelni egy gyanúsított ellen, hogy elfelejtettek iratismertetést tartani. Mindez súlyos jogsértés és mindez súlyos szakmai hozzá nem értésről árulkodik.  Sőt ez lábbaltiprása minden jognak.

Történelmet írt a BRFK. No nem a agyon kozmetikázott, fasza statisztikákkal és csökkenő bűnügyekkel. Nem, nem, mert ugye azok nem is csökkenek csak jobbra tolom, meg balra tolom és hopp , volt és nincs bűnügy, s már gyönyörű is az adatsor. A nagy magyar királyi rendőrség a szakmai hozzá nem értésével írt történelmet nemrég. Pontosabban 2013.szeptemberében. Olyan esetre neves alkotmányjogászok sem emlékeznek, amilyen bakit a BRFK vezetése most vétett ( természetesen az ügyészséggel karöltve ), nevezetesen, hogy úgy küldi vádemelési javaslattal tovább egy eljárás anyagait, hogy azt a szerencsétlen terheltet megfosztják még az iratimsertetéstől is ! Nos ez nem semmi. Egyedi! Sőt ! Történelmi esemény. Professzionális cselekedet a nyomozóhatóság részéről, hisz az iratismertetés az kérem nem egy választható opció, netán jófejség a rendőrség részéről, hanem törvényi kötelezettsége ! Így vagy ennyire nagy a baj a BRFK szakmai tudásával kapcsolatosan, amibe jobb nem bele gondolni. Vagy pedig ennyire erőből nyomják a rendőrségen a nem létező politikai lejárató ügyeket, mert ugye a rendőrség politikamentes szervezet. Kivéve a belügyért, akit a mindenkori kormány nevez ki, illetve a rendőri vezetőket, akiket szintén a mindenkori kormány emel fel vagy épp tűntet el a süllyesztőben.

S mivel a rendőrség a hatalom őre, így neki mindent lehet. Ők sérthetnek törvényeket, embereket lábbal tiporhatnak. A már lassan nem létező alkotmányt is, sőt büntetlenűl tehetnek tönkre emberi sorsokat, mert ők a hatalom csatlósai.

hírdetés
hírdetés